Bøger / faglitteratur

Bæredygtighed : værdier, regler og metoder


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Samlet videnskabeligt overblik over begrebet bæredygtighed. I artikler om alt fra ecodesign og virksomhedsansvar til landskabskvalitet og energipolitik ridser en række forfattere debatten om bæredygtig udvikling op og introducerer centrale værdier og principper inden for emnet.

Indhold

Værdier (Finn Adler: Bæredygtighed og bæredygtig udvikling ; Økonomisk vækst, grøn vækst, nulvækst, modvækst eller a-vækst? ; Det åbne lands unikke goder. Ole Busck: Global fordeling. Demokrati og bæredygtighed : energiområdet som case / Frede Hvelplund og Finn Adler). Regler og planer (Per Christensen: Regelapparaternes udvikling ; Planlægning i det åbne land ; Fra vandmiljøplaner til "grøn vækst". Renere teknologi : virksomheder, myndigheder og miljø / Arne Remmen, Kasper Dirckinck-Holmfeld & Eskild Holm Nielsen. Petter Næss: Byplanlægning, klimahensyn og bæredygtighed. Poul Alberg Østergaard: Energipolitik og planlægning. Miljøkonsekvensvurdering (VVM og SMV) / Lone Kørnøv ... et al. Klimaplanlægning : en udfordring i den lokale planlægning / Anja Wejs, Karl Sperling og Lone Kørnøv). Metoder (Miljøledelse / Mette Alberg Mosgaard og Arne Remmen. Jacob Dahl Rendtorff: Bæredygtighed og virksomheders ansvar (CSR). Livscyklusvurdering / Jannick Højrup Schmidt og Henrik Riisgaard. Ecodesign / Rikke Dorothea Huulgaard og Mette Alberg Mosgaard. Frede Hvelplund: Innovativ projektevaluering. Ole Hjorth Caspersen: Landskabskaraktermetoden. Jesper Fredshavn: Naturkvalitetsvurdering. Lars Brodersen: Geokommunikation og bæredygtighed)


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 17. mar. 2015

Akademisk grundbog om bæredygtighed som et centralt emne i klimadebatten. Oplagt som lærebog fra og med gymnasieniveau, og for læsere som søger teoretisk viden om bæredygtighed.

Finn Arler, Mette Alberg og Henrik Riisgaard redigerer en videnskabelig antologi med bidrag fra 21 forfattere. I indledningen står bl.a.: "Bæredygtighed er et emne, der berører os alle. I hvert fald de af os, der gerne vil give verden videre i en stand, som er lige så god som - eller måske ligefrem bedre end - den, vi selv overtog den i." Bogen er i 3 dele. Første del har overskriften "Værdier" og behandler emner som "Bæredygtighed og bæredygtig udvikling" og "Demokrati og bæredygtighed." Anden del redegør for de "regler og planer" der peger mod en bæredygtig udvikling. Det gælder fx "Renere teknologi - virksomheder, myndigheder og miljø", og "Energipolitik og planlægning". Tredje og afsluttende del beskriver metoderne, når man arbejder mod bæredygtighed fx "Livscyklusvurdering" og "Innovativ projektevaluering".

Flot gennemarbejdet grundbog om det måske vigtigste begreb i hele klimadebatten. Bogen er oplagt som lærebog og som opslagsværk.

Første bog som samlet beskriver begrebet på akademisk niveau. Om omstilling til bæredygtighed er der så forskellige bøger som fx Den store omstillingMad i høkasse af Jørgen Steen Nielsen til Katrine Klinkens Mad i høkasseFørste bog som samlet beskriver begrebet på akademisk niveau. Om omstilling til bæredygtighed er der så forskellige bøger som fx Den store omstilling af Jørgen Steen Nielsen til Katrine Klinkens .


litteratursiden.dk

d. 4. maj 2015

af

af

Beth Høst

d. 4. maj 2015

Informationsspækket og tankevækkende artikelsamling om emnet bæredygtighed. Den dækker mange vigtige områder og har substans som både lærebog og aktuel facts-samling til interesserede. Bogen er en for...


Teknik & miljø

2015, nr. 8

af

af

Hanne Stensen Christensen

2015, nr. 8