Gå til indholdBæredygtig dannelse : skitser til en empatisk verden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

231 sider: ill.

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Først om baggrundene for den bæredygtige dannelse, som udvider den almene dannelse med både naturvidenskabelig dannelse, eksistentiel selvdannelse og et hjertes dannelse. Dernæst i dybden med, hvordan den bæredygtige dannelse kan udvikles og trænes med fokus på de tre kapaciteter: opmærksomhed og nærvær, empati og relation samt resiliens og bæredygtighed


Anmeldelser (3)


8. feb. 2017

Vi er ved at ødelægge den jord, vi lever på og er derfor nødt til at gøre tingene anderledes, hvis det ikke skal gå helt galt. Denne bog giver bud på hvordan ved at præsentere den bæredygtige dannelse. For undervisere, lærer- og pædagogstuderende samt andre med interesse i læring og dannelse.

Bogen er delt i to dele. Den første del begrunder og forklarer baggrundene for den bæredygtige dannelse, som udvider den almene dannelse med både naturvidenskabelig dannelse, eksistentiel selvdannelse og et hjertes dannelse. Den anden del går i dybden med, hvordan den bæredygtige dannelse kan udvikles og trænes med fokus på de tre kapaciteter: opmærksomhed og nærvær, empati og relation samt resiliens og bæredygtighed.

Det er en både interessant, vedkommende og aktuel udgivelse, som vinkler dannelsesbegrebet miljøpædagogisk til forskel fra den øvrige litteratur om dannelse.

Bogen kan læses sammen med titler som Nærvær og empati i skolen


Løgnen om dannelse


Verdensborgeren


, Løgnen om dannelse og Verdensborgeren. Samlet indeholder de fire titler stof til mange interessante diskussioner og opgaver på læreruddannelsenBogen kan læses sammen med titler som Nærvær og empati i skolen, og Verdensborgeren. Samlet indeholder de fire titler stof til mange interessante diskussioner og opgaver på læreruddannelsenBogen kan læses sammen med titler som Nærvær og empati i skolen, Løgnen om dannelse og . Samlet indeholder de fire titler stof til mange interessante diskussioner og opgaver på læreruddannelsenBogen kan læses sammen med titler som Nærvær og empati i skolen, Løgnen om dannelse og Verdensborgeren. Samlet indeholder de fire titler stof til mange interessante diskussioner og opgaver på læreruddannelsen.

Lektørudtalelse

Af

Henrik Munch Jørgensen

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Jens Raahauge

2017-05-08

Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Af

Birte Kvist

Årg. 55, nr. 6 (2018)


Informationer og udgaver

Ebog

2021

Ebog

2017

Bog

2017