Gå til indholdBænkebiderblues


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

99 sider: ill. i farver

Udgivet

2022

genre/form

digteOriginaludgave

2022


Beskrivelse


Finurlig digtantologi med temaet "noget nyt under solen", hvor 25 fynske digtere giver deres bud på digte om emner, der ikke er skrevet om tidligere, som fx saltspredere, bussemænd, tørsvømning, skimmel, sokker og selvfølgelig bænkebidere og andet kravl. For fynske læsere og læsere med interesse for poesi om nye emner


Anmeldelser (1)


22. apr. 2022

Finurlig digtantologi med temaet "noget nyt under solen", hvor 25 fynske digtere giver deres bud på digte om emner, der ikke er skrevet om tidligere, som fx saltspredere, bussemænd, tørsvømning, skimmel, sokker og selvfølgelig bænkebidere og andet kravl. For fynske læsere og læsere med interesse for poesi om nye emner.

"Bænkebiderblues" er femte antologi udgivet af fynske forfattere i forbindelse med Verdens Poesidag. Forordet er skrevet af de to fynske digtere, Bjarne Kim Pedersen og Per Nielsen. Antologien er illustreret af billedkunstner Anne Grethe Hvirvelkær.

Digterne har virkelig sat fantasien i svingninger og gjort sig betragtninger om stort og især småt. Opdraget om at skrive poesi om nye emner er interessant, og det lykkes med lidt vekslende fornøjelse. Der er mange, der bringer et smil på læben over hverdagslivets oplevelser, med causerende og præcise betragtninger, hvor læseren er godt underholdt. Vigtigt er det også at fremhæve Anne Grethe Hvirvelkærs fabelagtige illustrationer i akvarel, tusch og collage, for de er alle små mesterværker.

De sidst udgivne antologier i rækken er Bæredygtige digte


Kill your darlings


fra 2020 og Kill your darlings fra 2018De sidst udgivne antologier i rækken er Bæredygtige digte fra 2020 og fra 2018De sidst udgivne antologier i rækken er Bæredygtige digte fra 2020 og Kill your darlings fra 2018.

Lektørudtalelse

Af

Hanne Rønberg


Informationer og udgaver

Bog

2022