Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Backdoors : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

353 sider

Udgivet

2014

Ophav

Jan Knus(forfatter)
Genre og formroman
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2014


Beskrivelse


Kip levede i sine unge dage efter parolen sex, drugs & rock'n'roll. Nu døjer han med sukkersyge og ensomhed, men et venskab med den unge utilpassede Frede får liv i ham igen og sætter gang i en række flashbacks, der involverer Jim Morrison, ekskærester og Paris i 1960'erne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2014

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 23. okt. 2014

Anderledes og rørende fortælling om et umage venskab mellem den rebelske teenager Frede og den 60-årige Kip, som for længst har lagt de vilde år bag sig. Den velfortalte og meget musiske historie kan læses af alle, men særligt for læsere med interesse for 68-generationen eller Jim Morrison.

60-årige Kip var i sine unge dage en vild ung mand, der levede efter parolen "Sex, drugs & rock'n'roll". På sine ældre dage døjer han med sukkersyge og ensomhed, men et venskab med den unge utilpassede Frede bringer ham ud af denne selvpåførte tristesse. Venskabet sætter gang i hengemte minder, og via en række flashbacks kommer vi tilbage til Kips fortid, til tiden hvor man tog i arbejdslejr, diskuterede Rimbaud, hørte The Doors, og hvor alt syntes muligt.

Jan Knus (har bl.a. tidligere skrevet om kollektiver og Gnags) har begået en velskreven, modig og lidt syret historie. Bogen fungerer fint som indføring i Jim Morrisons tanker og sange, og som portræt af 68-generationen og ungdomsoprøret, men bogens virkelige force er fortællingen om det umage venskab mellem unge Frede og den aldrende hippie Kip. Faktisk er det lidt synd, at Knus som fortællingen skrider frem, skifter fokus fra historien om venskabet til de mange flash backs omkring Kips tid i Paris.

Visse elementer i historien giver mindelser om Hornbys Omkring en drengSå var verden deres


og Ib Michaels Så var verden deresVisse elementer i historien giver mindelser om Hornbys Omkring en dreng og Ib Michaels .Informationer og udgaver

2014

Bog

Jan Knus

Rip Rap