Gå til indholdBålkogebogen : smagfulde naturoplevelser for hele familien


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

172 sider: ill. i farver

Udgivet

2021

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Inspirationsbog til at lave mad over bål. Med tips om bl.a. båltyper, grej, sankning af planter og opskrifter af varierende sværhedsgrad


Anmeldelser (2)


29. apr. 2020

Bålkogebogen henvender sig til familier med inspiration til madlavning over bål, sankning og jagt.

Bogen er et samarbejde mellem Jon Lindberg (Vildmarks-Jon) - vinder af Alene i Vildmarken 2017 - og Kresten Kronborg, som er uddannet kok. Den består af 5 kapitler om bl.a. båltyper, grej, sankning og opskrifter af varierende sværhedsgrad, inklusiv basisopskrifter på fx bouillon og pesto. Båltyperne, pagodebål og tre stens-bål, samt udstyr i form af gryde, pande, låg og rist vil række til de fleste opskrifter, fra svampestuvning til grillede krabbeklør og bærcrumble. I hver opskrift angives hvilken type bål og hvilket grej, man skal bruge. Bogen er fyldt med proces- og stemningsbilleder samt fotos af færdige retter. Undervejs er der tips til fx hvilke købte råvarer, der kan erstatte de vildtsamlede.

Mange opskrifter som fx kaningryde eller strandkrabbesuppe er ret ambitiøse, når intentionen med bogen er, at inspirere familier til madlavning i det fri. Det forvirrer med et foto af spiselige planter, når halvdelen af de efterfølgende detaljeret beskrevne planter ikke er med på fotoet. Et piskeris foldet af grene er et godt tip, men der gives ingen vejledning til, hvordan man laver det. Det samlede indtryk stritter lidt.

Ildsjæle inviterer - til mad på bål


Bogen om bålmad


Ild


og Bogen om bålmad er fyldt med gode opskrifter. Skal man udfordres er Ild et godt budIldsjæle inviterer - til mad på bål og er fyldt med gode opskrifter. Skal man udfordres er Ild et godt budsjæle inviterer - til mad på bål og Bogen om bålmad er fyldt med gode opskrifter. Skal man udfordres er et godt budIldsjæle inviterer - til mad på bål og Bogen om bålmad er fyldt med gode opskrifter. Skal man udfordres er Ild et godt bud.

Lektørudtalelse

Af

Laura Winding

Jæger

Af

Max Steinar

Årg. 29, nr. 8 (2020)


Informationer og udgaver

Ebog

2022

Bog

2021

Bog

2020