Gå til indholdBøger / faglitteratur / kogebøger

Bål & udeliv : madoplevelser for store og små i det fri


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

81 sider: ill. i farver

Udgivet

2009

Ophav
Genre og formkogebøger, opskrifter, lejrkogebøger
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Bogens henvender sig til alle, som har lyst til nogle nye og spændende oplevelser i naturen med opskrifter på lækre supper, vikingebrød, røget laks m.m. Alt sammen lavet over et bål. Desuden er der inspiration at hente til alternative ingredienser i maden, hvordan man indretter en velfungerende bålplads og forslag til, hvordan man kan øge hyggen om bålet med gode historier


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj. 2009

af

af

Lars Larsen

d. 4. maj. 2009

En kogebog for pædagoger og voksne med ansvar for børn og som har lyst til at lave mad på bål sammen med dem.

Forfatteren er uddannet pædagog og har diplomuddannelse med speciale i pædagogik og filosofi. Han har 20 års erfaring fra arbejde med børn og udeliv, og formidler sine erfaringer videre med smittende engagement. I 9 kapitler af vekslende længde beskæftiger han sig med udeliv og - især - bålmad som pædagogisk redskab. Der er grundige beskrivelser af sikkerhedskrav til bålpladsens indretning og af nødvendige remedier og værktøj. I det 10. kapitel er der 13 opskrifter på solide bålretter samt brød og salater. Alle opskrifter er beregnet til 10 personer. Bogen har et overskueligt layout med teksten sat i 2 spalter og hyppig brug af punktopstilling. Fine fotos af situationer omkring bålet og af bålretterne.

I Netpunkt.dk er der en del titler om mad på bål, men bortset fra Mad over bål, (2003/32), er det bøger for spejdere eller temmelig gamle titler, og ingen betragter bålet fra en pædagogisk synsvinkel.

En engageret bog med opskrifter på solide bålretter, henvendt til pædagoger og andre voksne med ansvar for børn og lyst til at lave mad på bål sammen med dem.


Politiken

d. 8. jul. 2012

af

af

Kjeld Koplev

d. 8. jul. 2012


Bogmarkedet

Årg. 155, nr. 13 (2009)

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

Årg. 155, nr. 13 (2009)Informationer og udgaver

2009

Bog

John Wendelbo Andreasen

Mellemgaard, 1. udgave

2009

Bog

John Wendelbo Andreasen

Mellemgaard, 1. udgave

2015

Ebog

John Wendelbo Andreasen

Øknom Online, Ny udgave 2015

2013

Ebog

John Wendelbo Andreasen

mellemgaard, 1. udgave