Gå til indholdBådehuset : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

153 sider

Udgivet

2007

genre/form

romanOriginaludgave

2007


Beskrivelse


Fortælleren er over tredive og har ikke rigtig sit eget liv. Så genser han barndomsvennen, der har job, kone og børn, og hvad der så sker, er noget, han må skrive sig ud af


Anmeldelser (6)


1. jan. 1970

Det er på en gang både en let og en svær bog - for både unge og voksne i alle aldre. Der er både stof til analyse af såvel form som indhold, og der er også en umiddelbar læseoplevelse i historien. En bog der ikke med omslag/bagsidetekst sælger sig selv, men som skal anbefales til læserne eller læserne indbyrdes - og det bør den også.

Forfatteren er kendt i Norge fra teater, film og litteratur, og der er et par andre af hans bøger oversat til dansk. Sproget kan i begyndelsen virke lidt irriterende, men kun indtil rytmen i sætninger og de mange gentagelser er fanget. Så bliver det fascinerende læsning. Der er 3 tidsplaner i bogen - nutiden hvor fortælleren skriver den bog, vi læser - barndommen/ungdommen om fællesskabet mellem fortælleren og vennen Knut - og nogle dage den forgangne sommer med gensynet mellem fortælleren og Knut - samt Knuts smukke kone. Et trekantsdrama oprulles med tilbageblik og overvejelser, men hvad skete der egentlig? Hvad har givet fortælleren den fantastisk beskrevne uro i krop og sjæl, der har fået ham til at isolere sig og skrive sig gennem det hele?.

Der er flere bøger om jalousi og ungdommens fællesskab vs. voksentidens anderledes holdninger og også andre bøger med eksperimenterende sprog, men ikke en bog, der som denne kombinerer form og indhold.

Det er en umiddelbar fornøjelse at læse bogen, der pga. sin sproglige og indholdsmæssige dybde desuden kan gøres til genstand for analyser og samtaler i ældste folkeskoleklasser, gymnasiet og læsekredse.

Lektørudtalelse

Af

Per Drustrup Larsen

Information

Af

Torben Brostrøm

d. 24. nov. 2007

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 16. nov. 2007

Politiken

Af

Lise Garsdal

d. 17. nov. 2007

Kristeligt dagblad

Af

Anders Juhl Rasmussen

d. 20. dec. 2007

Standart

Af

Allan Sortkær

Årg. 22, nr. 1 (2008)


Informationer og udgaver

Ebog

2017

Bog

2007