Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Axel Strøbye : en tragisk komedie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

235 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2012

Ophav

Peer Kaae(forfatter)

Per Kuskner(forfatter)

Pernille Wass(redaktør)
Genre og formbiografier

Beskrivelse


Om skuespilleren Axel Strøbyes liv (1928-2005) også bag den glamourøse overflade og om en karriere hvor han medvirkede i over 100 film, tv-serier og teaterstykker


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2012

af

af

Rikke Bruun

d. 27. nov. 2012

Axel Strøbye var en af Danmarks store skuespillere igennem en lang karriere, hvor han nok er mest kendt for sine roller i Matador og Olsen Banden-filmene, som stadig ses af rigtig mange. Bogen henvender sig til dem, der gerne vil vide mere om personen Axel Strøbye og om livet i den danske film- og teaterverden i den sidste halvdel af det sidste århundrede.

Axel Strøbye vidste allerede som ung, at han ville være skuespiller, men i hans familie skulle man ikke have skuespillere, og han blev presset til en uddannelse som murer. Axel fandt dog en vej til skuespillet, og efter en langsom start bliver han en succesrig skuespiller og medvirkede i over 100 film, teaterstykker og tv-serier med roller som Onkel Erik i Min søsters børn og Helmer i Et dukkehjem. Privat ligger bogens hovedfokus på samlivet med Lone Hertz, med hvem han får 2 børn; Tomas og Micaëla og ægteskabet med Hanne Borchsenius. På overfladen virker Axel og Hanne som et lykkeligt ægtepar, men en lang række kilder fortæller en helt anden historie.

Der er de sidste par år kommet en del biografier om danske skuespillere som Preben Kaas : det bli'r vinter førend man aner, 2012, Lea Korsgaards Ghita : en biografi, 2011 og Jacob Wendt Jensens Ove Sprogøe, 2012, og denne kan læses som disse.

Axel Strøbye er en af vore folkekære skuespillere, og bogen fortæller om en succesfyldt karriere, der spænder vidt. Det er dog portrættet af den private Axel, for hvem livet ikke er så nemt, der gør størst indtryk.


Politiken

d. 5. dec. 2012

af

af

Henrik Palle

d. 5. dec. 2012


Teater-et

Nr. 163 (2013)

af

af

Anne Liisberg

Nr. 163 (2013)Informationer og udgaver

2020

Bog

Peer Kaae

People's Press, 2. udgave

2012

Bog

Peer Kaae

People's Press, 1. udgave

2012

E-bog

Peer Kaae

People'sPress, 1. udgave