Bøger / faglitteratur

Axel Honneth


Beskrivelse


Om den tyske filosof og professor Axel Honneths (f. 1949) forfatterskab og bidrag til den filosofiske og sociologiske tænkning og om hans anerkendelselsteori.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. aug. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 1. aug. 2018

Introduktion til den tyske filosof og professor Axel Honneths liv og forfatterskab. Honneth er især kendt for sin teori om anerkendelse. For dig som er filosofisk eller sociologisk interesseret og som læser på akademisk niveau.

Axel Honneth er født i Essen i 1949. Efter gymnasiet begynder han at studere filosofi, sociologi og litteratur. Han bliver bl.a. undervist at Jürgen Habermas (f. 1929). I 1974 får Honneth sin kandidatgrad i filosofi. Efter en kort biografi redegør bogen for Honneths forfatterskab og bidrag til den filosofiske og sociologiske tænkning. Om bogens udvalg skriver forfatteren: "Denne introduktion har fokus på de bøger og tekster, hvor Honneth viser, hvilke muligheder der er for at udøve konstruktiv kritik af den moderne verdens dominansformer med henblik på at fremme individuel frihed". Efter biografien er der en introduktion til Honneths anerkendelsesteori. Derefter analyser af Honneths hovedværker: Kamp om anerkendelseSocialismens idé, Socialismens idé og "Frihedens ret". Sidstnævnte ikke er oversat til dansk. Bogen er del af forlagets serie "Statskundskabens klassikere". Simon Laumann Jørgensen er lektor ved institut for statskundskab på Aalborg UniversitetAxel Honneth er født i Essen i 1949. Efter gymnasiet begynder han at studere filosofi, sociologi og litteratur. Han bliver bl.a. undervist at Jürgen Habermas (f. 1929). I 1974 får Honneth sin kandidatgrad i filosofi. Efter en kort biografi redegør bogen for Honneths forfatterskab og bidrag til den filosofiske og sociologiske tænkning. Om bogens udvalg skriver forfatteren: "Denne introduktion har fokus på de bøger og tekster, hvor Honneth viser, hvilke muligheder der er for at udøve konstruktiv kritik af den moderne verdens dominansformer med henblik på at fremme individuel frihed". Efter biografien er der en introduktion til Honneths anerkendelsesteori. Derefter analyser af Honneths hovedværker: Kamp om anerkendelse, og "Frihedens ret". Sidstnævnte ikke er oversat til dansk. Bogen er del af forlagets serie "Statskundskabens klassikere". Simon Laumann Jørgensen er lektor ved institut for statskundskab på Aalborg Universitet.

Velfungerende introduktion til Honneth, som dog kræver du er vant med akademisk læsning.

I samme forlagsserie fx Jürgen HabermasAnerkendelsespolitik. Honneth er også med i AnerkendelsespolitikI samme forlagsserie fx Jürgen Habermas. Honneth er også med i .