Gå til indholdAutoritet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

362 sider

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Efter den mislykkede 12. ekspedition ind i det mystiske Område X, bliver John Rodriguez udpeget som den nye direktør for det nedslidte forskningscenter Southern Reach. Han mødes med fjendtlighed og ligegyldighed af medarbejderne


Anmeldelser (2)


9. maj. 2018

2. del af "Southern Reach trilogien". Efter den mislykkede 12. ekspedition ind i det mystiske Område X, bliver John Rodriguez udpeget som den nye direktør for det nedslidte forskningscenter Southern Reach.

Da den tidligere direktør for Southern Reach forsvandt på den 12. ekspedition ind i Område X bliver John Rodrigues alias Control udpeget som direktør for det nedslidte forskningscenter. Control mødes med fjendtlighed af den fungerende leder, Rachel og ligegyldighed fra den mærkværdige stab. Control får sine ordrer telefonisk fra Stemmen, som igennem Control forsøger at få styr på forskningscentret. Control afhører Biologen som vendte forandret tilbage fra Område X. Da han tiltrækkes af hende, får Rachel Biologen fjernet fra Southern Reach.

Autoritet holder samme litterære niveau som forgængeren Udslettelse


, men har en anden vinkel. Her er der fokus på de ugennemskuelige intriger som udspiller sig på det beklumrede forskningscenter ved verdens kant. Dette kan overraske, hvis man forventer en rendyrket gyser. Men bogen er rigtig godt skrevet, og mange af sætningerne genlæser man med fornøjelse. Det overnaturlige er måske nedtonet, men lurer alligevel bag kontorets væggeAutoritet holder samme litterære niveau som forgængeren Udslettelse, men har en anden vinkel. Her er der fokus på de ugennemskuelige intriger som udspiller sig på det beklumrede forskningscenter ved verdens kant. Dette kan overraske, hvis man forventer en rendyrket gyser. Men bogen er rigtig godt skrevet, og mange af sætningerne genlæser man med fornøjelse. Det overnaturlige er måske nedtonet, men lurer alligevel bag kontorets vægge.

Bogen minder mig om Magnus Mills sorthumoristiske Sjak nr. 3


Undtagelsen


. Også i Undtagelsen af Christian Jungersen har arbejdspladsen en særdeles uhyggelig baggrundBogen minder mig om Magnus Mills sorthumoristiske Sjak nr. 3. Også i af Christian Jungersen har arbejdspladsen en særdeles uhyggelig baggrundBogen minder mig om Magnus Mills sorthumoristiske Sjak nr. 3. Også i Undtagelsen af Christian Jungersen har arbejdspladsen en særdeles uhyggelig baggrund.

Lektørudtalelse

Af

Jens Rasmussen

Standart

Af

Poul Bjergegaard

Årg. 32 nr. 3 (2018)


Informationer og udgaver

Bog

2018

Lydbog (net)

2018

Lydbog (cd)

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Ebog

2018