Bøger / skønlitteratur / roman

Autisterne


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Roman, hvor jeg-fortælleren opløser sin egen identitet og de vante sammenhænge i tid, rum og forløb i forskellige situationer rundt omkring i Europa.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. aug. 2018

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 2. aug. 2018

Der findes ingen sandheder, kun fiktioner, siger én af personerne i denne roman, som opløser de vante sammenhænge i tid, rum og fortælling. Smuk læseoplevelse for litterært interesserede, som gerne vil udfordres og reflektere.

Vi følger en jeg-fortæller igennem 1960'erne og 1970'erne rundt om i Europa, hyppigst Sverige men også med smut til fx Moskva, Bruxelles, Island og Frankrig. Stig Larsson (f. 1955) er svensk forfatter til et omfattende forfatterskab med bl.a. lyrik, drama og prosa. På dansk har vi Komedien IIntroduktionGodnat til mine kære og Introduktion, senest kom digt- og kortprosasamlingen Godnat til mine kæreVi følger en jeg-fortæller igennem 1960'erne og 1970'erne rundt om i Europa, hyppigst Sverige men også med smut til fx Moskva, Bruxelles, Island og Frankrig. Stig Larsson (f. 1955) er svensk forfatter til et omfattende forfatterskab med bl.a. lyrik, drama og prosa. På dansk har vi Komedien I og , senest kom digt- og kortprosasamlingen Godnat til mine kæreVi følger en jeg-fortæller igennem 1960'erne og 1970'erne rundt om i Europa, hyppigst Sverige men også med smut til fx Moskva, Bruxelles, Island og Frankrig. Stig Larsson (f. 1955) er svensk forfatter til et omfattende forfatterskab med bl.a. lyrik, drama og prosa. På dansk har vi Komedien I og Introduktion, senest kom digt- og kortprosasamlingen .

Jeg-fortælleren er en uhåndgribelig og utydelig størrelse, der flakker rundt uden sammenhæng i tid, rum eller handling. Han bevæger sig i løsrevne scenarier, fra barndommens land til overvejelser om døden, fra hoteller til pædofili og piskede æggeblommer. Hans identitet og fortælling er fragmenteret og grænseløs, og det gør værket interessant, mens det klare, smukke, nærmest poetiske sprog gør, at man ikke kan lægge bogen fra sig. Romanen udkom på svensk i 1979. Den markerer begyndelsen af 1980'erne og den postmodernistiske litteratur og er for længst kanoniseret som nyklassiker.

Svært at sammenligne med andre, men fx Svend Åge Madsen og lyrikeren Klaus Høeck eksperimenterer også sublimt med sprog og med fragmenterede, opløste sammenhænge.


Weekendavisen

d. 27. juli 2018

af

af

Lars Bukdahl

d. 27. juli 2018


Berlingske tidende

d. 9. juli 2018

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 9. juli 2018


Standart

Årg. 33 nr. 1 (2019

af

af

Søren Rosenberg Pedersen

Årg. 33 nr. 1 (2019