Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Augustus


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

34 sider: ill. i farver

Udgivet

2009

Ophav

Thomas Meloni Rønn(redaktør, korttegner)
Genre og formundervisningsmaterialer
Målgruppe

til børn

Undervisning

for folkeskolen, for 7. klasse, for 8. klasse, for 9. klasse


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2009

af

af

Erik Boas Pedersen

d. 5. okt. 2009

I serien om historiske begivenheder og personer Historisk bibliotek fra forlaget Meloni. For første gang bevæger serien sig ud over emner, der relaterer sig til Danmarks historie. Kan læses fra ca. 12 år og anvendes i historieundervisningen fra 7. kl. om Roms storhedstid.

Bogen fortæller om Gajus Octavius, hans barndom, ungdom, relationer til Cæsar og de begivenheder, der transformerer ham til at blive Augustus. Roms udvikling under Augustus, de komplicerede familieforhold, reformer og styre, krige og lokal underholdning gennemgås og giver et farverigt billede af livet i Rom for 2000 år siden. Som altid i serien er billedsiden rigtig god med mange nye fotos og et par overskuelige kort. I margenen er der stedvist indlagt faktaoplysninger om centrale steder og personer og bagest i bogen opsummerende tidslinje. Der henvises til forlagets hjemmeside vedr. tilhørende lærervejledning og opgaver.

Der findes ikke andre særskilte bøger om Augustus for målgruppen. Men han, og ikke mindst hans samtid, omtales og behandles i adskillige andre bøger om romertiden.

I lighed med de andre bøger i serien giver denne et godt overblik over en væsentlig historisk person og tid. En del henvisninger til andre historiske personer nødvendiggør nok en del anden research i andre kilder i forbindelse med et emnearbejde.Informationer og udgaver

2009

Bog

Illustrator: Anna Maria Meloni Rønn

Meloni, 1. udgave

2009

Ebog

Illustrator: Anna Maria Meloni Rønn

Meloni, 1. udgave