Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Audreys verden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

375 sider

Udgivet

2015

Ophav

Sophie Kinsella(forfatter)

Dorte Andersson(oversætter)
Genre og formroman, humor
Målgruppe

til børn, til voksne


Beskrivelse


14-årige Audrey har social angst og tør ikke tale med fremmede. Da den 15-årige Linus får hende tøet lidt op og hun begynder at filme sin tossede familie, sker der ting og sager


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jul. 2015

af

af

Maria Sjøblom

d. 15. jul. 2015

Sjov og hjertevarm bog om den 14-årige Audrey, der har været udsat for noget forfærdeligt og derfor bl.a. lider af social angst. For piger fra 13 år og voksne fans af forfatteren, som også står bag de populære "Shopaholic"-bøger.

Audrey bor sammen med sin familie, som alle prøver at tage hensyn til hendes angst. Hun går ikke i skole og har svært ved at forlade huset efter det, hun blev udsat for i sin high school. Mobningen bliver ikke beskrevet nærmere og historien holdes omkring de psykiske følgevirkninger. Audreys mor er overbeskyttende, også ift. den 15-årige storebrors computerspil. Da Audrey møder den ét år ældre dreng Linus, begynder både hun og resten af familien langsomt at få det bedre. Audrey får til opgave, at filme sin omverden og en del af historien fortælles gennem filmudskrifter.

Sproget er, på trods af det tunge emne, letflydende og morsomt i stil med forfatterens voksenbøger, og det bliver aldrig for meget af det gode. Forsiden signalerer chick lit og antyder intet om det alvorlige emne.

Mange af de ungdomsbøger, som udkommer i disse år, tager tunge emner op. Denne minder meget om Minus Iris, men har med succes koblet det lette og sjove med det alvorlige emne.


litteratursiden.dk

d. 27. dec. 2015

af

af

Pia Bechmann

d. 27. dec. 2015

Young Adult roman om en ung pige og de svære konsekvenser mobning kan få. Fortalt med et glimt i øjet og masser af kærlighed. Har man fulgt Becky Bloomwoods færden gennem tyk og tyndt i Shopaholic-ser...


Litteratursiden.dk [online]

d. 27. dec. 2015

af

af

Pia Bechmann

d. 27. dec. 2015Informationer og udgaver

2015

Bog

Sophie Kinsella

Carlsen, 1. udgave

2015

Ebog

Sophie Kinsella

Carlsen, 1. e-bogsudgave

2016

Lydbog (net)

indlæser: Winni Ellegaard Nielsen

Nota

2015

Lydbog (net)

indlæser: Winni Ellegaard Nielsen

Lindhardt og Ringhof

2015

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Winni Ellegaard Nielsen

Audioteket