Bøger / skønlitteratur / roman

Attentatet : thriller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
373 sider
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
roman
Originaludgave
2017

Beskrivelse


Andreas finder nogle dagbøger tilhørende sin tipoldemor. De afslører, at hun var en af hovedkræfterne bag afsløringen af et komplot imod Danmark i slutningen af 1800-tallet og attentatet mod konseilspræsident Estrup.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2017

af

af

Michael Olsen

d. 31. aug. 2017

Andreas finder nogle dagbøger tilhørende sin tipoldemor. De afslører, at hun var en af hovedkræfterne bag afsløringen af et komplot imod Danmark i slutningen af 1800-tallet og attentatet mod Konseilspræsident Estrup. For voksne med interesse i spændende, historiske romaner.

Efter et forlist forhold flytter Andreas fra København til Sønderborg, hvor han overtager et hus, der har været i familiens eje i flere hundrede år. Under restaureringen af huset finder han nogle dagbøger, der tilhørte tipoldemoderen Anna, der som stuepige i 1880-erne tilfældigt opdager et planlagt attentat imod konseilspræsident Estrup og et komplot mod det danske rige. Dagbøgerne afslører en dyster hemmelighed, der kan koste mange menneskeliv i nutiden og får stor betydning for Andreas selv.

"Attentatet" er velskrevet og forfatteren veksler sprogligt set godt imellem de to tidsaldre i historien. At kalde bogen en thriller, som der står på forsiden, er nok lidt misvisende, da der på grund af romanens konstruktion med tilbageblikket kun er et reelt spændingsmoment i løbet af de sidste 30 sider. Men bogen fungerer udmærket som spekulativ historisk fiktion.

En person går igen fra forfatterens tidligere romaner, men bogen kan sagtens læses uafhængigt af de andre. Vil man have mere spænding og miljø fra 1800-tallet, kan eksempelvis Maria Hellebergs Druknehuset være et bud.