Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Atten grader minus


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

463 sider

Udgivet

2018

Ophav

Stefan Ahnhem(forfatter)

Mi Ahnhem Thomsen(oversætter)
Genre og formroman, krimi, politiromaner
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Krimi. Efter en voldsom biljagt kører en bil i Helsingborg havn. Da føreren af bilen obduceres, viser det sig, at han har været død i flere måneder. Det bliver startskuddet på en sag om en seriemorder, der stjæler andre menneskers identitet, hvorefter han dræber dem. Fabian Risk, og resten af styrken i Helsingborg politi begynder langsomt at trevle sagen op


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2017

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 17. mar. 2017

Seriemordere der stjæler identiteter i Sverige og hjemløse der dræbes af teenagere i Danmark. Til læsere af nordiske krimier.

Efter en voldsom biljagt kører en bil i Helsingborg havn. Da føreren af bilen obduceres, viser det sig, at han har været død i flere måneder. Det bliver starskuddet på en sag om en seriemorder, der stjæler andre menneskers identitet, hvorefter han dræber dem. Samtidig er der i Danmark nogle brutale sager om hjemløse der dræbes. Fabian Risk og resten af styrken i Helsingborg politi begynder at trevle sagen op, og intet viser sig, at være som de troede. Samtidig dukker der flere lig op i både kummefrysere og den svenske muld! Tredje roman i serien om Fabian Risk.

Voldsomt underholdende, brutal og filmisk pageturner. Ahnhem, der han en fortid som manuskriptforfatter, har et sikkert greb om sine virkemidler. Der klippes behændigt (og hurtigt, 110 kapitler på 464 sider) mellem de mange handlingstråde og personer. Det gør også at plothullerne ikke får lov til at rodfæste sig, da der er så meget fart over feltet. Desværre føles romanen også lidt som to romaner i én, da efterforskningen i Danmark og Sverige aldrig for alvor får lov til at spille sammen, før det klicheprægede og konstruerede klimaks.

Personer og skrivestil minder om de første bind i serien, Offer uden ansigtDen niende grav


og Den niende grav. I forhold til stemning og voldsomhed er der paralleller til Stieg Larssons Millenium-trilogiPersoner og skrivestil minder om de første bind i serien, Offer uden ansigt og . I forhold til stemning og voldsomhed er der paralleller til Stieg Larssons Millenium-trilogi.


litteratursiden.dk

d. 3. apr. 2017

af

af

Lene Jensen

d. 3. apr. 2017

Mord i Øresundsregionen på hjemløse i Helsingør og rigmænd i Helsingborg. For meget politi privatliv trækker spændingskurven lidt ned. I Helsingborg kører en rigmand i havnen, men da liget skal unders...


Litteratursiden.dk [online]

d. 3. apr. 2017

af

af

Lene Jensen

d. 3. apr. 2017Informationer og udgaver

2018

Bog

Stefan Ahnhem

Lindhardt og Ringhof, 3. udgave

2017

Bog

Stefan Ahnhem

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2017

Bog

Stefan Ahnhem

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2017

Ebog

Stefan Ahnhem

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2017

Lydbog (net)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Lindhardt og Ringhof

2017

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Audioteket