Bøger / faglitteratur / rejseguides

Athen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
276 sider: ill. i farver
Udgivet
2012
Ophav
Genre og form
rejseguides, rejseførere

Beskrivelse


En række personlige skildringer om seværdigheder og livet i Athen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2012

af

af

Else Marie Reedtz Cohen

d. 31. okt. 2012

Ny bog i rejsebogsserien Vide verden for interesserede i Athen og Grækenland. Godt valg til den, der kan lide en uddybende beskrivelse af landet historisk, kulturelt, samfundsmæssigt, men ikke til den, der ønsker hurtig rejseinformation.

Tolv forfattere, alle fagligt kompetente og vidende, har bidraget til bogen. Athen og det gamle Grækenlands kultur beskrives indgående samtidig med den nuværende græske stats historie og samfundsliv inkluderet den nuværende krise. Artiklerne bærer præg af bidragydernes personlige engagement og artikelsammensætningen er velvalgt, fx er et af emnerne marathonløb i Athen. Det er spændende læsning, sportsbegivenhed og oldtidsundervisning på samme tid. Sproget er lettilgængeligt, og forfatterne skriver underholdende og forstår at formidle deres fag. Læseren fornemmer tillige nutidens grækere og deres daglige liv. Det gamle Grækenlands indflydelse på den vestlige civilisation beskrives i artiklerne og kendte udlændinge i Grækenland er omtalt. Der er gode og vedkommende noter efter hver artikel og oversigtskort med placering af nævnte seværdigheder. Bogen er gennemillustreret.

Rejseguides som Turen går til Athen & Det græske fastland og Top 10 Athen giver den rejsende mange informationer og rejsetips. I forhold til dem er bogen mere omfattende.

Grundig og omfattende bog om Athen og Grækenland, skrevet af fagfolk, der kan formidle deres fag. Spændende læsning for Grækenlandsentusiasten og den kulturelt rejsende, der vil et spadestik dybere.


Politiken

d. 24. jan. 2013

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 24. jan. 2013


Berlingske tidende

d. 22. dec. 2012

af

af

Jørgen Johansen

d. 22. dec. 2012


Kristeligt dagblad

d. 17. jan. 2013

af

af

Søren Hindsholm

d. 17. jan. 2013


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 196 (2013)

af

af

Poul Ferland

Nr. 196 (2013)