Gå til indholdAt vejlede i fællesskaber og grupper


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

151 sider

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Anmeldelser (2)


1. feb. 2013

Denne bog om vejledning i fællesskaber og grupper henvender sig til professionelle med vejledningsansvar. Eksempelvis undervisere gennem hele undervisningsspektret, sagsbehandlere samt andre, der arbejder med mennesker i fællesskaber.

Vi studerer og arbejder mere og mere i fællesskaber og grupper. Der er derfor også et behov for relevant viden og litteratur om, hvordan disse grupper og fællesskaber vejledes bedst muligt til fordel for både enkeltindividet og kollektivet. Denne bog giver en både grundig og udførlig indføring i denne vejledning. Først præsenterer bogen det teoretiske grundlag for vejledning i fællesskaber og grupper samt begrunder nødvendigheden af denne vejledning. Dernæst introduceres en pædagogisk model for organisering af vejledning i fællesskaber. Afslutningsvis fortælles om problemstillinger og etiske overvejelser ved gruppevejledning.

Denne udgivelse dækker et stort behov for udførlig litteratur om vejledning i fællesskaber. Emnet behandles i andre udgivelser men ikke lige så udførligt og fokuseret.

Vi både studerer og arbejder mere i gruppefællesskaber end tidligere. Der er derfor et øget behov for relevant litteratur om professionel vejledning i disse fællesskaber. Denne bog giver vejledere en god faglig ballast samt gode redskaber til denne vejledning.

Lektørudtalelse

Af

Henrik Munch Jørgensen

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Keld Andersen

2013-04-02


Informationer og udgaver

Bog

2013