Gå til indholdBøger / faglitteratur

At være voksen med autisme


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

288 sider

Udgivet

2021

Ophav

Beskrivelse


Livet som voksen med en diagnose indenfor autismespektret kan give mange udfordringer. Bogen giver et fagligt overblik og en erfaringsbaseret indsigt. Til alle med interesse for emnet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2021

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 1. okt. 2021

Livet som voksen med en diagnose indenfor autismespektret kan give mange udfordringer. Bogen giver et fagligt overblik og en erfaringsbaseret indsigt. Til alle med interesse for emnet.

Bogen er skrevet af en journalist, der har talt med eksperter, mennesker med autisme og pårørende for at forstå og formidle viden om livet som voksen med en diagnose inden for dette brede område. 12 personer, der er forskellige i såvel diagnose som alder, fortæller om hvordan de tackler udfordringer i arbejdslivet, familie og parforhold, sociale relationer, bolig, interesser og meget andet. Det erfaringsbaserede stof veksler med fagstof bogen igennem.

Bogen giver indblik i dels autismediagnosers mange udtryk, dels de udfordringer, som voksne med autisme lever med, på godt og ondt. Det fungerer godt at fagstoffet formidles sideløbende og sammenflettet med de personlige historier, og teksten er skrevet med empati på et alment fagligt niveau.

Kan bedst sammenlignes med AutismetilstandeI periferiens centrum


I skyggen af det normale


Jeg er autist


Mit ustyrlige liv


At håndtere livet


: relationer og seksualitet, som dækker lidt bredere end undertitlen antyder. Af ældre dato findes bl.a. I periferiens centrum : voksne med Aspergers syndrom, I skyggen af det normale : at leve med Aspergers syndrom, Jeg er autist : en kat i en verden af hunde, Mit ustyrlige liv : otte beretninger om et voksenliv med ADHD og At håndtere livet : personlige beretninger om at leve med DAMP og andre neuropsykiatriske tilstandeKan bedst sammenlignes med Autismetilstande : relationer og seksualitet, som dækker lidt bredere end undertitlen antyder. Af ældre dato findes bl.a. : voksne med Aspergers syndrom, I skyggen af det normale : at leve med Aspergers syndrom, Jeg er autist : en kat i en verden af hunde, Mit ustyrlige liv : otte beretninger om et voksenliv med ADHD og At håndtere livet : personlige beretninger om at leve med DAMP og andre neuropsykiatriske tilstandeKan bedst sammenlignes med Autismetilstande : relationer og seksualitet, som dækker lidt bredere end undertitlen antyder. Af ældre dato findes bl.a. I periferiens centrum : voksne med Aspergers syndrom, : at leve med Aspergers syndrom, Jeg er autist : en kat i en verden af hunde, Mit ustyrlige liv : otte beretninger om et voksenliv med ADHD og At håndtere livet : personlige beretninger om at leve med DAMP og andre neuropsykiatriske tilstandeKan bedst sammenlignes med Autismetilstande : relationer og seksualitet, som dækker lidt bredere end undertitlen antyder. Af ældre dato findes bl.a. I periferiens centrum : voksne med Aspergers syndrom, I skyggen af det normale : at leve med Aspergers syndrom, : en kat i en verden af hunde, Mit ustyrlige liv : otte beretninger om et voksenliv med ADHD og At håndtere livet : personlige beretninger om at leve med DAMP og andre neuropsykiatriske tilstandeKan bedst sammenlignes med Autismetilstande : relationer og seksualitet, som dækker lidt bredere end undertitlen antyder. Af ældre dato findes bl.a. I periferiens centrum : voksne med Aspergers syndrom, I skyggen af det normale : at leve med Aspergers syndrom, Jeg er autist : en kat i en verden af hunde, : otte beretninger om et voksenliv med ADHD og At håndtere livet : personlige beretninger om at leve med DAMP og andre neuropsykiatriske tilstandeKan bedst sammenlignes med Autismetilstande : relationer og seksualitet, som dækker lidt bredere end undertitlen antyder. Af ældre dato findes bl.a. I periferiens centrum : voksne med Aspergers syndrom, I skyggen af det normale : at leve med Aspergers syndrom, Jeg er autist : en kat i en verden af hunde, Mit ustyrlige liv : otte beretninger om et voksenliv med ADHD og : personlige beretninger om at leve med DAMP og andre neuropsykiatriske tilstande.Informationer og udgaver

2021

Bog

Asger Røjle Christensen

Pressto

2022

E-bog

Asger Røjle Christensen

Nota

2021

E-bog

Asger Røjle Christensen

Pressto

2021

Lydbog (online)

indlæser: Eva Zelander

Pressto