Bøger / faglitteratur / erindringer

At være til stede : blade af en landsbypræsts dagbog


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Præsten Ole Juul (f. 1949) fortæller om sit virke i to landssogne og i lokalsamfundet, hvor omdrejningspunktet er at være til stede og nærværende i de eksisterende folkelige fællesskaber.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2013

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 29. maj 2013

Ole Juul henvender sig til et bredt kirkeinteresseret publikum, men vil formodentlig kun nå en mindre kreds af særligt interesserede kolleger og borgere fra lokalområdet omkring Ødum Hadbjerg pastorat nord for Århus.

Ole Juul var i mere end 30 år præst på landet nord for Århus. Han har desuden en flittig pen, og har bl.a. været fast klummeskriver i FamilieJournalen. Han beskriver i syv overordnede kapitler, et for hver ugedag, hvordan dagligdagen forløber for en almindelig dansk folkekirkepræst. Fødsler, død og højtider fylder selvfølgelig meget, men det er den folkelkirkelige hverdag, samtaler med sognebørn, troende som ikketroende, refleksioner over folkekirkens og troens vilkår, der fylder siderne. Juul har samlet begivenheder fra forskellige uger og foregiver ikke at bogen beskriver en normaluge, men som et indblik i en almindelig præsts hverdag fungerer den fint samtidig med, at den er en taknemmelig opsummering af mange års præstegerning. Problemet bliver at finde læsere, der vil kunne opsluges af præstens stille hverdage, og som vil dele hans (professionelle) interesse for kirkelige gøremål.

I 2011 kom Mit præsteliv i Midtsjælland som ikke opnåede nogen udbredelse. Hvis man mangler en nutidig beskrivelse af et almindeligt præsteliv, vil Juuls bidrag være mere oplagt.

En velformuleret og tænksom, men også lidt introvert beskrivelse af hverdagen som præst i et dansk landsogn omkring årtusindeskiftet.


Kristeligt dagblad

d. 24. juni 2013

af

af

Doris Ottesen

d. 24. juni 2013


Præsteforeningens blad

Årg. 104, nr. 13 (2014)

af

af

Gudmund Rask Pedersen

Årg. 104, nr. 13 (2014)