Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

AT tale


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
44 sider: ill. i farver
Udgivet
2008
Ophav
Genre og form
undervisningsmaterialer, øvelser
Målgruppe
Beregnet til brug fra starten af 1.g, for gymnasiet
Undervisning
til skolebrug

Beskrivelse


Værktøjskasse til mundtlige oplæg i al almindelighed, og i særdeleshed til de mundtlige oplæg og de mundtlige projektfremlæggelser, som eleverne bliver afkrævet i Almen Studieforberedelse (AT), og hvor den afsluttende eksamen er mundtlig.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jytte Bræmer

2008

For gymnasieelever i det almene gymnasium.

En lærebog beregnet til almen studieforberedelse i gymnasiet. Bogen falder i to dele. Første del er en introduktion til mundtlig fremlæggelse gennem hele gymnasieforløbet, hvad enten der er tale om oplæg for medstuderende gennem uddannelsesforløbet eller den mundtlige fremlæggelse til eksamen. Indsamling af stoffet, strukturering, bevidsthed om sproget, målgruppen og fremlæggelse. Grundprincipperne fra retorikken berøres kort, ligesom argumentationsmodeller introduceres. Anden del af bogen gennemgår de tre hovedområder, humaniora, samfundsvidenskab og naturvidenskab. Anvendelse af teori og metode i forhold til emnet sættes i sammenhæng med det at skulle holde et mundtligt oplæg indenfor de tre områder. Bogen afsluttes med gode råd til den afsluttende eksamen i 3. g i faget almen studieforberedelse. Teksten er undervejs forsynet med små konkluderende faktabokse, øvelser og spørgsmål til overvejelse.

Der er kommet flere lærebøger til forløbet almen studieforberedelse, fx Primus, bind 1-2, 2005-2006. Denne er den første, hvor kravet til mundtlig fremlæggelse er i fokus.

Meget kortfattet og klart struktureret lærebog i det at beherske mundtlig fremlæggelse.


Gymnasieskolen

Årg. 91, nr. 11 (2008)

af

af

Troels Grøn

Årg. 91, nr. 11 (2008)


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 178 (2008)

af

af

Martin Salmonsen

Nr. 178 (2008)