Gå til indholdBøger / faglitteratur / øvelser

At overvinde bekymring og uro : en selvhjælpsguide på grundlag af kognitiv adfærdsterapi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

Ca. 220 sider

Udgivet

2010

Ophav

Helen Kennerley(forfatter)

Kirsten Vesterager(oversætter)
Genre og formøvelser
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 16. nov. 2010

Bogen er skrevet som selvhjælpsbog for mennesker, og nok navnlig kvinder, hvis livskvalitet påvirkes af bekymrede forestillinger og andre former for angst. Kan også bruges af terapeuter, der bruger kognitiv adfærdsterapi.

Bogens forfatter er psykolog og medstifter af Oxford Cognitive Therapy Center. Bogen er oversat fra engelsk. Den falder i 2 dele, hvor første del forklarer, hvordan problematisk bekymring og uro opstår og udvikler sig, mens anden del, selvhjælpsdelen, er en trin-for-trin vejledning i at håndtere angstproblematikken. Strategierne kan være vejrtrækning og afslapning, tankestyring, tilvænning til at se angsten i øjnene, søvnplanlægning mm. Metoderne ligger indenfor kognitiv adfærdsterapi, som har vist sig effektiv ved en lang række tilstande. Den går ud på at ændre de "automatiske" tanker, som opstår i kanten af vores bevidsthed fra negativ til positiv opfattelse af sig selv, verden og fremtiden. Bogen rummer en del øvelser. Den fordrer seriøs motivation af sin læser, som så kan forvente et godt udbytte.

Følelsesmakeup : bliv ven med dine hverdagsbekymringer, 2008 er en anden selvhjælpsbog, der trods sin seriøsitet ligger i en lettere vægtklasse en den aktuelle. Ellers er bogen bedst sammenlignelig med de andre titler i serien Nye psykologiske perspektiver, hvis titel starter med "At overvinde...", og anskaffelse kan bero på erfaringer med disse.

Selvhjælpsbog til afhjælpning af bekymring og uro. Metoden er kognitiv adfærdsterapi, som læseren selv kan arbejde med.


Weekendavisen

d. 7. jan. 2011

af

af

Ann Mariager

d. 7. jan. 2011Informationer og udgaver

2010

Bog

Helen Kennerley

Klim, 1. udgave

2023

Ebog

Helen Kennerley

Nota

2014

Punktskrift

Helen Kennerley

Nota