Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

At overleve med en alkoholiker : mit liv med Jacob Haugaard


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

199 sider: ill.

Udgivet

2011

Ophav

Ilse Wilmot(forfatter, (hovedansvarlig))
Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Ægtefællen Ilse Wilmot fortæller om sine op- og nedture med alkoholikeren Jacob Haugaard og den vellykkede behandling ved Anonyme Alkoholikere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2011

af

af

Lone Hjerrild Jensen

d. 7. sep. 2011

Bogen henvender sig til et bredt publikum og til pårørende til en alkoholiker. Den beskriver livet med en alkoholiker, i dette tilfælde gøgleren og det tidligere folketingsmedlem Jacob Haugaard.

Ilse Wilmot fortæller åbent og ekstremt ærligt om sit liv med Jacob Haugaard. Om smerten, angsten og fortvivlelsen og også om alle de muntre og vanvittige oplevelser, hun har haft med den mand, som hun på trods blev ved med at holde ud og holde af. Sproget er ligefremt med enkelte fotos af familien og med korte fakta-afsnit om alkoholisme, og om den behandlingsform, som Anonyme Alkoholikere står for, den, der var med til at gøre Jacob Haugaard alkoholfri.

Der findes to biografier om Haugaard J. H.: en gøgler på strandvejen, 1999 og selvbiografien Det ærede medlem : hofnarren, 1999 med fokus på Christiansborg-tiden. Desuden er der skrevet flere biografier om emnet, fx Den dansende dæmon af den tidligere tv-vært Ole Michelsen. Og bøger om det at være pårørende, fx At leve med en alkoholiker : en hjælp til dig der har en alkoholiker i familien, 2000. Ilse Wilmot håber med sin bog, at den kan hjælpe andre pårørende til hurtigere at tage vare på sig selv.

En vedkommende bog om at leve og overleve med en alkoholiker fortalt uden for mange private omsvøb. Som læser sidder man tilbage med spørgsmålet om, hvordan hun holdt det ud, og hvorfor hun ikke gik som den veluddannede, selvstændige kvinde, hun er - endda med en uddannelse som familieterapeut.Informationer og udgaver

2011

Bog

Ilse Wilmot

Gad, 1. udgave

2011

Ebog

Ilse Wilmot

Gad, 1. udgave

2012

Lydbog (net)

indlæser: Dorrit Stender-Petersen

Nota