Gå til indholdAt lede efter læring : ledelse og organiseringer i den reformerede skole

Fysiske materialer leveres til dit lokale bibliotek

Findes på 35 biblioteker - Detaljer


Sprog

dansk

Længde

399 sider, illustreret

Udgivet

2015

Bidrag

Helle Bjerg (redaktør),

Nana Vaaben (redaktør)


Indhold


Indhold: Den synlige skole - når læring gøres til genstand for ledelse (Viviane Robinson: Udvikling af elevcentreret ledelse : at møde udfordringen ved forandring. Syn for sagn : subjektpositioner i observation af undervisning / Ane Kirstine Brandt, Tina Thilo og Anita Monnerup Pedersen. Hvis John Hattie er løsningen - hvad bliver så skolens problem? : om læreren som bricoleur og ingeniør / Jens Christian Jacobsen og Peter Wick. Kasper Kjeldgaard Stoltz: Læringsrummenes uudnyttede ressourcer : et omrids af et oprør med klasseværelset og hjemmeklasseprincippet. Hanne Knudsen: De blinde pletter i synlig læring : hvordan evidens blev svaret på det hele og glemte de andre spørgsmål, man også kan stille)

Den fortættede skole - ledelse for læring i skolens indre (Kristian Gylling Olesen: Når flere leder end blot skoleledelsen : distribueret ledelse i skoler. Rikke Pedersen og Ane Feilberg / At lede efter læring på tværs af skole og fritid : pædagoger mellem organisatoriske fantasier og professionelle værdier. Kia Wied: Valgfrihedens og læringens orkestrering af skolen : når en kakofoni af rytmer gør det svært at holde takten. Lonni Hall: Ledelse for læring på strømpefødder : hvad er det, som lades udenfor, når elever tjekker ind til læring gennem skoaftagningsritualet?)

Den forslugne skole - ledelse for læring i skolens omverden (Det forsvundne frikvarter : at lede efter læring i mellemrummene / Helle Bjerg og Dorthe Staunæs. "Byg det op" : læringsledelsens parkourisering / Helene Falkenberg og Malou Juelskjær. Hurra, skolen brænder! : ildsjælen som professionsideal i den åbne skole / Rasmus Bergmann og Holger Højlund)

Den formidable skole - når læring gøres til genstand for styring (Kerneløse kerneopgaver : skolen som potentialiseringsmaskine / Justine Grønbæk Pors og Niels Åkerstrøm Andersen. Striden om tiden : når tidsstyring griber ind i professionelles motivation og selvforståelse / Helle Bjerg og Nana Vaaben. Mathilde Hjerrild Carlsen: Ledelse af innovation i skolen : om at lede mellem modsatrettede engagementsregimer. Claus Munch Drejer: Hvordan skolelæreren blev en risiko i den globale konkurrence : en analyse af statens styring af skoler, lærere og elever i et guvernementalitetsperspektiv. Ledelse for læring i en reformtid : amerikanske perspektiver / Marsha Modeste og Carolyn Kelly)


Anmeldelser (1)


Fagbladet folkeskolen online

Af

Christina Hostrup

d. 2. feb. 2016


Informationer og udgaver

Bog

2015

Titel

At lede efter læring : ledelse og organiseringer i den reformerede skole

Udgiver

Samfundslitteraturi samarbejde med Professionshøjskolen UCC

Udgivelsesår

2015

DK5

37.363

Længde

399 sider, illustreret

ISBN

9788759322222

Opstilling i folkebiblioteker

37.363, At

Udgave

1. udgave

E-bog

2015

Titel

At lede efter læring : ledelse og organiseringer i den reformerede skole

Udgiver

Samfundslitteraturi samarbejde med Professionshøjskolen UCC

Udgivelsesår

2015

DK5

37.363

Længde

399 sider, illustreret

ISBN

9788759324615

Opstilling i folkebiblioteker

37.363, At

Note

Downloades i PDF-format

Udgave

1. udgave