Bøger / faglitteratur

At læse med børn : dialogisk oplæsning i dagtilbud


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
85 sider
Udgivet
2009
Ophav
Undervisning
til læreren

Beskrivelse


Praktisk indføring i dialogisk oplæsning samt teoretisk gennemgang af forskellige undersøgelser af sammenhængen mellem dialogisk oplæsning og sprogudvikling hos børn.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2007

af

af

Karsten Boll

d. 24. maj 2007

Bogen henvender sig primært til pædagogstuderende og pædagoger, som arbejder i daginstitutioner, men der er også inspiration at hente til nyuddannede lærere, som skal arbejde med læseindlæring i indskolingen og undervisere i dansk som andetsprog.

Bogens ærinde er at formidle resultatet af de undersøgelser, der er foretaget i 5 sjællandske institutioner om metoden dialogisk oplæsning, som ganske kort går ud på, at man læser samme bog flere gange med forskellig fokus for hver gennemlæsning, hvor børnene inddrages aktivt i læsningen. Der er både en teoretisk og en praktisk gennemgang af metoden, hvor der gives konkrete eksempler på aktiviteter i navngivne titler. Konklusionen på undersøgelsen er, at dialogisk læsning har en positiv betydning i forhold til børns tilegnelse af nye ord. Forfatteren er talepædagog og bogen tager sit udgangspunkt i forfatterens projekt Dialogisk oplæsning i dagtilbud ved Learning Lab Denmark. Sproget er letflydende og lettilgængeligt. Der er en fyldig litteraturliste samt underbyggende bilag til indholdet. Forrest er der en veludbygget indholdsfortegnelse.

Der er ikke mig bekendt udgivet tilsvarende titler om emnet på dansk.

Alt i alt en brugbar titel til pædagoger og børnehaveklasseledere om sprogstimulering i daginstitutioner og ideskabende til begyndende læseindlæring i indskolingen samt for tosprogede elever.


Plys

[Nr.] 25, (2008)

af

af

Anna Poulsen

[Nr.] 25, (2008)