Bøger / faglitteratur

At lære, at huske, at være : gensyn med fortællingen


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Et selv kommer til syne ; Hukommelse ; Identitet ; Fortælling ; Læring


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2008

af

af

Jytte Bræmer

d. 13. aug. 2008

Emnemæssigt spænder bogen over en stor målgruppe, men den er på forskningsniveau, så det vil fortrinsvis være lærere, forskere og studerende indenfor områderne kulturstudier, antropologi, socialpsykologi o.l., der vil have glæde og udbytte af bogen.

Marianne Horsdal er den herhjemme, der har beskæftiget sig mest med livsfortællingen set i forhold til identitet, læring og demokrati. Bogen her er i modsætning til hendes tidligere om emnet på et højt teoretisk niveau. Den handler om betydningen af narrative kompetencer i forhold til evnen at mestre forandringer og omskiftelser i tilværelsen. Hun bruger bl.a. teorier fra neuropsykologien og perceptionsforskningen til at belyse, hvordan selvet og bevidsthed dannes. Der findes forskellige former for hukommelse, og disse sættes i forhold til at kunne danne identitet og skabe fortælling om eget liv. Bogen forudsætter et godt kendskab til teoriapparatet.

Bogen er en slags teoretisk overbygning på forfatterens årelange forskning og graver et spadestik dybere end Vilje og vilkår, 2000 og Livets fortællinger, 1999.

Bogen er en teoretisk tilgang til emnet livsfortællinger og deres betydning for identitetsdannelse, læring og demokrati.


Dansk pædagogisk tidsskrift

2009, nr. 2

af

af

Mandrup Edith Rønn

2009, nr. 2