Gå til indholdBøger / faglitteratur / interviews

At give op har aldrig været en mulighed : autentiske beretninger fra tidligere plejebørn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

170 sider: ill. i farver

Udgivet

2012

Ophav

Verner Knudsen(forfatter)

Mads Ringblom(redaktør)

Marianne Vestergaard(illustrator)
Genre og forminterviews
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


10 interviews med unge voksne, som alle har været anbragt i familiepleje gennem mange år, og for hvem det har reddet deres liv


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2012

af

af

Jytte Bræmer

d. 11. sep. 2012

Primært for plejeforældre og embedsfolk i kommunerne, der arbejder med børnesager.

Når der er offentlighed om anbragte børn, så er det som oftest skandaler, misbrug og omsorgssvigt, der tegner overskrifterne. Bogen her er livsbekræftende og indeholder interviews med 10 unge, som mange år af deres barndom har været anbragt i familiepleje. Det er en stor cadeau til de plejeforældre, som vi som regel ikke hører så meget om, men som går ind og overtager den primære omsorgsopgave på fornemste vis. De unge nærer stadig stor kærlighed til de biologiske mødre, men ved, at det eneste rigtige var at blive flyttet til andre forældre, som har betydet alt for dem. Det er en historie om 10 unge, som det er gået godt. Interviewene er direkte afskrevne, så det er i et meget autentisk talesprog. Sidste afsnit er referatet af en rundbordssamtale, hvor de 10 unge er samlet og i kort form giver gode råd til forvaltning, plejeforældre og til andre plejebørn. Dårlig kommatering og mærkelige fremhævninger med anden skriftstørrelse og farve skæmmer det samlede indtryk af en ellers dejlig opløftende bog om, at det nytter noget at gøre en indsats for de udsatte børn.

Tidligere anbragte som unge voksne, 2011, er en bog indeholdende en stor undersøgelse af, hvordan det er gået anbragte børn senere i livet.

10 hjertegribende interviews med unge voksne, som alle har været anbragt i familiepleje gennem mange år, og for hvem det har reddet deres liv.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 22. feb. 2013

af

af

Gitte Ullstad

d. 22. feb. 2013Informationer og udgaver

2012

Bog

Illustrator: Marianne Vestergaard

Verner Knudsen, 1. udgave

2021

Ebog

Verner Knudsen

Nota