Bøger / faglitteratur

At få hund : hundeejernes første håndbog


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
176 sider: ill. i farver
Udgivet
2007
Ophav

Indhold

Jordens hunde ; Overvejelser før købet ; Før du køber hund ; Hvalpen kommer hjem ; Hverdagslydighed ; Fodring ; Din hunds pasning ; Aktiver din hund ; Hundeudstillinger ; Hunden med på rejse ; Sygdomme ; Hunde, der arbejder ; Skal tæven have hvalpe? ; Den gamle hund


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jørgen Bartholdy

2007

Med sin generelle adgang til emnet henvender denne bog sig til et bredere publikum end titlen antyder. Til gengæld kan man bebrejde den for at være for ufokuseret til at tilfredsstille den uerfarne hundeejer alene. Som mere rekreativ læsning for dem, der står i deres allertidligste hundedrømme, vil den muligvis fungere godt som appetitvækker. Især i forhold til større børn.

Bogen er oversat fra norsk, men er almen i sin tilgang til emnet. Tekst og billeder passer godt sammen, men der er ikke tale om systematiske illustrationer, men mere om gode hundebilleder i farver, som passer til de forskellige emner, der behandles. Og her er det meste med. Lidt om hunde i almindelighed, om køb og opdragelse, pasning, udstillinger sygdomme og avl. Sproget er jævnt og ligefremt, og et afsluttende register sikrer mulighederne for at finde rundt.

Jævn og ligefrem almen hundebog, der virker lidt anonym i den meget store mængde af bøger om emnet. Alt er med, men uden nye vinkler.

Generel hundebog, der ikke stikker ud i forhold til mange andre om emnet.