Gå til indholdAt dykke efter søheste : en bog om hukommelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Anmeldelser (3)


14. feb. 2018

Et forrygende og fascinerende dybdedyk i hukommelsens væsen og videnskabshistorie. For alle der nogensinde har undret sig over hvad og hvordan vi husker - og glemmer.

Hukommelsen sat i en historisk og kulturel sammenhæng. Fra opdagelsen af hukommelsen på neuronniveau til moderne tankelæsning ved hjælp af MR-skannere - om falske minder, glemsel og hukommelsesteknikker. Teksten veksler mellem faktaformidling, interview og reportagestof. Forfatterne er de norske søstre Østby, Hilde (f. 1975) idéhistoriker, forfatter, journalist og Ylva (f. 1979) neuropsykolog. Hilde Østby har desuden skrevet den velanmeldte endnu ikke oversatte roman "Leksikon om lengsel".

Bogen er både interessant og velskrevet. Der bruges mange litterære billeder og det får læsningen til at flyde næsten som en god roman. Jeg er både blevet godt underholdt og meget klogere.

En bog om hukommelsen


Erindring


af bl.a. Peter Lund Madsen er den danske pendant form- og indholdsmæssigt. Erindring behandler samme emner men kort og præcistEn bog om hukommelsen af bl.a. Peter Lund Madsen er den danske pendant form- og indholdsmæssigt. behandler samme emner men kort og præcistEn bog om hukommelsen af bl.a. Peter Lund Madsen er den danske pendant form- og indholdsmæssigt. Erindring behandler samme emner men kort og præcist.

Lektørudtalelse

Af

Heidi Mørch

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 17. mar. 2018

Politiken

Af

Thomas Bredsdorff

d. 5. mar. 2018


Informationer og udgaver

Bog

2018

Bog

2018

Lydbog (net)

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Ebog

2018