Gå til indholdAt dræbe hunden kurerer ikke biddet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

233 sider

Udgivet

2015

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Krimi. Samtidig med at debatten om muskelhunde raser i Danmark, sker der 3 mord i Herning. De 2 af ofrene er tydeligt blevet skambidt af hunde. Er der en seriemorder på spil?


Anmeldelser (1)


20. apr. 2012

Til læsere af krimier med lokalt tilsnit og danske krimier i det hele taget.

I 2011 debuterede forfatterparret - mor og datter - med denne krimi, som foregår omkring Herning med afstikkere til København. Udgangspunktet er den hundelov, som kom i 2010 og som forbød en række kamphunderacer. En tidlig morgen bliver en ung kvinde fundet død i en skov ved Lind, og kort tid efter bliver yderligere 2 mænd fundet døde, de er tilsyneladende blevet dræbt af hunde. Er der tale om en seriemorder? Og er der en forbindelse mellem de 3 dræbte? Da den dræbte kvinde er fra Hellerup, bringer det hovedpersonen, kriminalassistent Sofie Dickmann, til København. Hun er forøvrigt selv blevet overfaldet af 2 personer - måske russiske - med kamphunde. Der kører flere parallelle historier: vi følger en russisk mafiaboss, som er interesseret i kamphunde fra Danmark, for i Rusland er der mange penge i at arrangere kampe mellem muskelhunde. En anden historie drejer sig om Sofies veninde, som er forsvundet. Alle historier går dog smukt op. Jeg synes, at sproget indimellem er noget tungt med et præg af skriftsprog, og bogen er trykt med en meget lille skrift, som kræver godt lys og gode øjne.

En krimi som tager udgangspunkt i en by i provinsen på linje med Anna Grue, Julie Hastrup og Hans Schmidt Petersen.

Jeg synes det er en god ide, at tage udgangspunkt i en aktuel sag, men alligevel tror jeg, at det er en krimi, som vil drukne i den store mængde, men som sikkert vil have lokal interesse.

Lektørudtalelse

Af

Anne Grete Jacobsen


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Bog

2015

Bog

2011

Ebog

2015

Ebog

2014

Ebog

2012