Bøger / faglitteratur / sygehistorier

At dø for at leve : min rejse fra kræft gennem nærdødsoplevelse til sand healing


Beskrivelse


Forfatteren fortæller om sin ondartede lymfekræftsygdom, der var ved at slå hende ihjel, og en nærdødsoplevelse der gav hende dyb spirituel indsigt i sit eget liv samt den faktiske årsag til sygdommen og vejen til helbredelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2013

af

af

Jette Landberg

d. 7. mar. 2013

For dem der interesserer sig for nærdødsoplevelser, her beskrevet meget ligetil. Vi får både optakten med en barndom splittet mellem kulturer og livet efter, hvor forholdet til vennerne ændrer sig. Accept må bero på, om man vil og kan tro på forfatterens tese, at hendes kræftsygdom og helbredelse er et produkt af selvhad og frygten for netop kræft.

Anita Moorjani vokser op i Hong Kong som datter af indiske indvandrere, hvilket splitter hende mellem ønsket om at gøre karriere og især faderens ønske om et arrangeret ægteskab. Hun kan ikke leve op til forældrenes ønsker, skønt hun gør karriere og gifter sig med en indisk mand, som forældrene fuldt ud accepterer. I 2002 får hun konstateret lymfekræft, og i løbet af 4 år forsøger hun alle mulige former for helbredelse uden held. Da hun ligger i koma, får hun pludselig denne fantastiske nærdødsoplevelse, ser sin egen helbredelse og forstår alt om sygdommen, og hun helbredes fuldstændig. Bogen beskriver fint det ændrede livssyn, der følger oplevelsen med den grundlæggende viden, at man skal elske sig selv. Wayne Dyer har skrevet et meget personlig forord til bogen.

Der findes en del andet om nærdødsoplevelser, i nyere tid kom der i 2012 en grundig undersøgelse af forskellige personers oplevelser Efter livet af Jeffrey Long. Her beskrives mange menneskers oplevelser, hvor Moorjanis bog er en personlig historie, der inddrager hele personens liv.

En speciel, personlig beretning om en nærdødsoplevelse, der totalt forandrer forfatterens livssyn.


Nyt aspekt

Årg. 45, nr. 3 (2013)

af

af

Carsten Jensen

Årg. 45, nr. 3 (2013)