Bøger / faglitteratur / undersøgelser

At blive en person : forældreskab og børns tidlige følelser


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Bygger på resultaterne af en landsdækkende undersøgelse af 6000 børn, med udgangspunkt i første etape hvor børnene er 4-5 måneder gamle, og fokuserer dermed på menneskets tidligste emotionelle tilstande og på familiedannelsen og forældrenes psykiske reaktioner derpå.

Indhold

Fagkontekst, metode og problemstillinger (Livstransition : et perspektiv ; Børns tidlige sociale kompetencer og emotionelle tilstande ; Metode) ; Resultater og fortolkninger : emotionelle tilstande i børnefamilierne (Fædrenes arbejde : tidlig påvirkning af børnenes emotionelle tilstand? ; Unge og forældre : positive eller negativ betydning for børnene? ; Mor-barn-relationen og børnenes emotionelle tilstand ; Børnenes følelsliv, faderskab og det tidlige far-barn-forhold ; Kvinders og mænds perspektiver på parforholdet : enighed/uenighed og børnenes velbefindende ; Samlet konklusion og perspektivering : at blive en person i den nære personverden)


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2001

af

af

Annemette Sørensen

d. 18. maj 2001

Her foreligger de første resultater fra et forskningsprojekt om børns opvækstvilkår, baseret på den hidtil største danske interview-undersøgelse af familier med 4-5 mdr. gamle babyer i 1996, og igen i 1999. Det viser sig (måske ikke overraskende), at børn i familier med få og letløste konflikter er mere harmoniske og rolige og trives generelt bedre. Således er der nu videnskabelig dokumentation for det de fleste godt ved. Der aflives dog også et par myter, såsom at drengebørn ammes længere end piger (det passer ikke), eller at ældre forældre pylrer og bekymrer sig mere end unge (nej, tværtimod). Bogen gør rede for undersøgelsens forudsætninger, metode og problemstillinger, og resultaterne fremstilles i sammendrag og i grafer. I sin form og sprog henvender bogen sig til fagfolk og studerende, men er dog ikke vanskeligere tilgængelig, end at særligt interesserede lægmænd godt kan følge med. Forfatteren har tidligere beskæftiget sig med emnet i Småbørns livsvilkår i Danmark (2. udgave, 1992) og Barndomspsykologi (00/20). Bogen er udstyret med en pæn opsætning og omslag i glade farver, som har bredere publikumsappel end indholdet.


Sygeplejersken

Årg. 102, nr. 12/13 (2002)

af

af

Anne Marie Detlefsen

Årg. 102, nr. 12/13 (2002)


Politiken

d. 7. aug. 2003

af

af

Per Schultz Jørgensen

d. 7. aug. 2003



Informationer og udgaver