Bøger / faglitteratur

At åbne sig for Gud : lectio divina som ramme for et liv i bøn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
172 sider
Udgivet
2011
Ophav

Beskrivelse


Om åbenheden overfor Gud som det centrale i bønnen og det kristne liv. Ved hjælp af de fire bevægelser i den gamle klosterpraksis "lectio divina" udforskes bønnen som opmærksomhed, undren, gensvar og væren.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. apr. 2011

af

af

Hans Michelsen

d. 4. apr. 2011

Henvender sig til søgende og andre religiøst interesserede læsere.

Forfatteren ønsker med denne bog at vise, at bøn er mere end ord, nemlig en livsindstilling. Han viser læseren at åbenhed overfor Gud er det helt centrale i det kristne liv og i bønnen. Han viser dette bl.a. ved hjælp af de fire bevægelser i den gamle klosterpraksis "lectio divina", som er en måde at praktisere og forstå bøn på, nemlig bøn som opmærksomhed, undren, gensvar og væren. Forfatteren er psykolog og bevæger sig i området mellem psykologi og spiritualitet.

Forfatteren har tidligere udgivet en trilogi om kristen spiritualitet At overgive sig til kærligheden, 2006, At lære sig selv at kende, 2007 og At vælge Guds vej, 2007. Desuden har han udgivet At vandre sammen, 2006.

Lettilgængelig indføring i bønpraksis, hvor forfatteren viser, at bøn efter hans mening er en dialog baseret på et dybtgående personligt møde med Gud.


Kristeligt dagblad

d. 18. juni 2011

af

af

Daniel Øhrstrøm

d. 18. juni 2011


Kristeligt dagblad

d. 30. apr. 2011

af

af

Daniel Øhrstrøm

d. 30. apr. 2011