Bøger / faglitteratur / øvelser

Aṣ̣̣ṭāṅga yoga anuṣṭhāna - på dansk


Beskrivelse


Detaljeret astanga yoga-praksismanual, der i tekst og billeder beskriver hele sekvensen af primær-serien, inklusive det rigtige antal åndedræt, bevægelser og stirrende punkt for hver øvelse, samt et afsnit om yamas og niyamas (adfærd og principper), nogle praksisnotater og mantraer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2019

af

af

Laura Winding

d. 3. dec. 2019

Grundig, illustreret indføring i de første grene af Astanga Yoga-systemet. For øvede.

R. Sharath Jois præsenterer indledningsvist Astanga Yogaens 8 grene. Herefter går han i dybden med filosofien bag de to første grene, Yama (mådehold og afholdenhed) og Niyama (renhed, hengivenhed og selvdisciplin). Størstedelen af bogen består af fotoillustrationer med beskrivelser af stillinger (asana) og dertil hørende et bevidst og fuldt åndedræt og blikpunkt (distri - fx næsen), som til sammen bliver Astanga Yoga-systemets første 45 stillinger. Målet med Astanga Yoga-praksis er erkendelsen af en højere bevidsthed. Det påpeges at øvelserne ikke bør udføres uden kyndig vejledning fra en guru.

"Hvis vi etablerer ikke-vold (ahimsa) i vores daglige liv, vil alle konflikter få en ende" (s. 13) - det kan være svært at abstrahere fra RSJ's mange, højtravende formuleringer, men kombineret med de mere jordnære elementer som fx det såkaldte næsetip-blik (nasagradrsti) se evt. foto på bogens forside af skelende yogi, bliver Astanga Yoga Anusthana et fascinerende - omend nichepræget - bekendtskab.

Om Astanga Yoga findes på dansk kun: Yoga MalaBegynderyogabogen fra 2006, skrevet af RSJ's bedstefar og grundlægger af Astanga Yoga. Karen Pallisgaard har udgivet flere populære og mere "moderne" titler om yoga, fx: BegynderyogabogenOm Astanga Yoga findes på dansk kun: Yoga Mala fra 2006, skrevet af RSJ's bedstefar og grundlægger af Astanga Yoga. Karen Pallisgaard har udgivet flere populære og mere "moderne" titler om yoga, fx: .