Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Assegai

Del 12 af Courtney-serienDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

643 sider

Udgivet

2022

Ophav

Wilbur A. Smith(forfatter)

Jan Pock-Steen(oversætter)
Genre og formroman, spænding, romaner
Originaludgave

2009


Beskrivelse


Op til 1. verdenskrig er Leon Courtney safariguide i Britisk Østafrika. Han bliver hyret til at udspionere en af kunderne, den tyske flymaskinefabrikant grev Otto von Meerbach


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jun. 2009

af

af

Torben Wendelboe

d. 11. jun. 2009

Værket henvender sig til Wilbur Smiths store læserskare - og til et publikum, der ynder den brede underholdnings-/spændingsroman.

Handlingen i dette seneste bind i Courtney-sagaen udspilles op imod og under 1. verdenskrig i Britisk Østafrika. Vi er i kolonitidens univers, hvor briter og tyskere slås om og i afrikanernes retmæssige landområder som en naturlig ret. Romanen er bygget op med en række indledende spændingsforløb i kamp og navnlig på jagt; senere griber den truende krig mere ind og samler trådene til det endelige meget begivenhedsrige forløb, hvor skurke straffes, og helt og heltinde endelig kan forenes efter en noget usædvanlig kærlighedsintrige. Romanen lever på alle måder op til sin genre med et galleri af velfungerende typer og spændingselementer, der fanger. Der er elementer af de indfødtes trolddom og ritualer, og der er navnlig en fascination af dette fantastiske landområde, som Smith skildrer med indlevelse og begejstring i panoramaer over sletterne med det utrolige dyreliv og bjergmassiverne, der rejser sig. Det er her, romanens største kvaliteter skal findes, og læsere med hang til intense jagtskildringer får fuld valuta, når kuglerne flyver og assegaien svinges.

Værket er en del en Wilbur Smiths familiesaga om Courtney-familien, og værket kan anvendes som fx Den brændende kyst, 1986.

Et både handlingsmættet og stemningsfyldt udspil i Wilbur Smiths kendte stil; allerede en bestseller ude i verden, og den vil ikke skuffe hans danske publikum.Informationer og udgaver

2022

Bog

Wilbur A. Smith

Lindhardt og Ringhof, 1. L&R udgave

2011

Bog

Wilbur A. Smith

Lindhardt og Ringhof, 3. udgave

2009

Bog

Wilbur A. Smith

Lindhardt og Ringhof

2012

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Flemming Larsen (f. 1951-06-08)

Audioteket

2012

Lydbog (cd)

indlæser: Flemming Larsen (f. 1951-06-08)

Audioteket

2010

E-bog

Wilbur A. Smith

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2012

Lydbog (online)

indlæser: Flemming Larsen (f. 1951-06-08)

Lindhard og Ringhof

2010

Lydbog (online)

indlæser: Flemming Larsen

Nota

2010

Punktskrift

Wilbur A. Smith

Nota