Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Asien


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
48 sider: ill. i farver
Udgivet
2010
Ophav
Genre og form
undervisningsmaterialer
Målgruppe

For 10-13-årige

Undervisning
til skolebrug

Indhold

Asien - en verdensdel ; En verdensdel - mange lande ; Landskab ; Klima, planter og dyr ; De første mennesker ; Fra kolonier til frie lande ; Krige og konflikter ; Fabrikker og forurening ; Fattige og rige lande ; Saudi-Arabien ; Mennesker og dyr i ørkenen ; Islam ; Olie ; Kina ; En ny tid ; Fra land til by ; Én familie - ét barn ; Thailand ; Land og by ; Stammefolk og turister ; Turisternes ø ; Fremtid og mulighed


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. juli 2010

af

af

Marianne Andreasen

d. 28. juli 2010

Også denne bog i serien De store fagbøger er velegnet til enten selvstændig læsning eller som klasseundervisning, emne- og projektarbejder og for elever med læsevanskeligheder. Målgruppen er primært 4.-7. kl, fra 10 år.

Da Asien er den største verdensdel - både areal - og befolkningsmæssigt - er enhver landskabsform, ethvert klima og et mangfoldigt dyreliv repræsenteret. Områdets udvikling bliver beskrevet fra urbefolkning, over kolonitid, Vietnam-krig og til de nutidige konflikter i Mellemøsten. Den industrielle udvikling med bl.a. voldsom forurening til følge, fattigdomsproblemer og ikke mindst børnenes forhold bliver skildret. Saudi-Arabien, Kina og Thailand er nærmere fremstillet, deres udvikling og potentiale. Asiens muligheder og fremtid bliver ridset op med fokus på forurening og økoturisme. Bogen slutter med stikord, web- og litteraturhenvisninger. Flotte farvefotos og faktabokse støtter teksten på bedste vis.

For at finde en egentlig beskrivelse af verdensdelen Asien skal vi langt tilbage. Men der er nyere udgivelser om flere af landene i Asien.

Man får et glimrende overblik og en god orientering om verdensdelen trods de relativt få sider. Bogen vil finde læsere både på skole- og børnebibliotek. Det generer mig dog, at man benævner den kommunistiske styreform som socialistisk. Definitionen er ikke den samme.