Gå til indholdArven eller Sjælenes hvælving. 1. del


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

473 sider

Udgivet

2012

genre/form

roman,

fantasyOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Fantasy. Den unge Eregon og hans prægtige drage, Saphira, er nu klar til det endelig opgør med den onde hersker, Galbatorix. De har kun denne ene chance for at genindføre orden og retfærdighed i landet Alagaësia


Anmeldelser (1)


23. feb. 2012

Denne bog henvender sig til læsere, der elsker den klassiske fantasy af Tolkien-skolen. Dette dobbelt-bind er fjerde bog i serien Arven, der først var planlagt som en trilogi, men som nu er blevet udvidet til en tetralogi. Den flotte og elegante forside er tegnet af John Jude Palencar, der også har illustreret seriens øvrige bind. Serien er allerede populær og behøver derfor ingen speciel formidling.

Den unge Eragon er kommet frem i verden. Før var han en ubetydelig bondedreng, men nu afhænger landets skæbne af ham og hans allierede. Nu er han indehaver af de fornemme titler: Skyggedræber og Dragerytter. Flyvende på sin pragtfulde drage, Saphira leder han oprøret mod den onde hersker, Galbatorix for at retablere orden og retfærdighed i landet Alagaësia. Det er en meget velskrevet og spændende bog. Der er gode beskrivelser af både landskaber og personer. Tempoet er højt, det omfattende persongalleri er godt beskrevet, og slagscenerne er malende beskrevet. Bogen er tydeligt inspireret af Tolkien, og Paolini opererer også med et selvopfundet sprog. Derfor er der bag i bogen ordlister fra bl.a. elvernes og dværgenes sprog. Foran i bogen er der desuden et smukt tegnet kort over landet Alagaësia.

Denne bogs læsere vil også få glæde af at læse Hobbitten og Ringenes Herre af J.R.R. Tolkien. Anbefales kan også Den røde drage af Jane Yolen.

Disse bøger er en tilfredsstillende afslutning på et enormt projekt, der må siges at være et hovedværk inden for fantasy-genren.

Lektørudtalelse

Af

Vera Hollerup


Informationer og udgaver

Bog (1. del)

2012

Ebog (1. del)

2012

Lydbog (cd-mp3) (1. del)

2012

Lydbog (cd) (1. del)

2012