Gå til indholdBøger / faglitteratur / bibliografi

Arven efter Lumbye : musik og musikere i Tivoli 1843-1944


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

339 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2020

Ophav

Henrik Engelbrecht(forfatter, diverse)
Genre og formbibliografi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Beskrivelse af musiklivet i Tivolis første hundrede år fra parkens åbning i 1843, hvor komponisten H.C. Lumbye var en afgørende del af underholdningsprogrammet


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj. 2020

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 15. maj. 2020

Beskrivelse af musiklivet i Tivolis første hundrede år fra parkens åbning i 1843, hvor komponisten H.C. Lumbye var en afgørende del af underholdningsprogrammet. Alle interesserede i dansk musikhistorie vil nyde denne gennemgang.

Musikkenderen og formidleren Henrik Engelbrecht fortæller i denne illustrerede bog om den vigtige betydning, som den levende musik lige fra begyndelsen i 1843 har haft i Tivoli og for København i det hele taget. Haven har haft flere orkestre på samme tid, og som Engelbrecht bemærker, så er Tivoli det eneste aktieselskab i verden, som har sit eget symfoniorkester. I mere end 25 år var H.C. Lumbye leder af Tivolis store orkester, der skulle spille hver eneste dag i hele sommersæsonen. Der er altid blevet spenderet mange penge på Tivolis musikbudget, hvor man har forsøgt at fange publikums fortrukne musiksmag, og i 1934 blev den klassiske musik fx helt erstattet med jazz, men det forsøg blev dog året efter trukket tilbage igen.

Henrik Engelbrecht er en strålende fortæller, der veloplagt og med et glimt i øjet holder læseren fanget med denne musikhistorie fra Danmarks forlystelsespark nummer et.

Tivolis musikliv beskrives ikke så indgående andre steder, men der er omtaler i fx Erik Moseholms Da den moderne dansemusik kom til DanmarkTivoli (Ved Hedebo Olsen og Schaldemose)


eller Tivoli (Ved Hedebo Olsen og Schaldemose)Tivolis musikliv beskrives ikke så indgående andre steder, men der er omtaler i fx Erik Moseholms Da den moderne dansemusik kom til Danmark eller .


Historie-online.dk [online]

d. 10. jun. 2020

af

af

Poul Porskær Poulsen

d. 10. jun. 2020


Politiken

d. 11. jun. 2020

af

af

Thomas Michelsen

d. 11. jun. 2020


Weekendavisen

d. 12. jun. 2020

af

af

Peter Johannes Erichsen

d. 12. jun. 2020Informationer og udgaver

2020

Bog

Henrik Engelbrecht

henrikengelbrecht.dk, 1. udgave