Gå til indholdArtillerist i Stalingrad


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Den tyske soldat Wigand Wüsters (f. 1920) personlige øjenvidneberetning fra slaget om Stalingrad fra august 1942 til februar 1943


Anmeldelser (3)


1. jun. 2015

Slaget i Stalingrad var hårdt og grusomt. Som øjenvidne beskriver Wigand Wüster humoristisk og ærligt, hvordan det var. Til læsere af førstehåndsberetninger fra 2. verdenskrig.

Et af de værste slag under 2. verdenskrig var slaget om Stalingrad i fra 1942-1943. Her deltog forfatteren Wigand Wüster som løjtnant i den tyske hær. I denne bog giver han en førstehåndsberetning af begivenhederne. Wüster beretter både fra den løsslupne snak i barakkerne og til skildringer af krigens gru fra frontlinjen. Bogen er illustreret med sort-hvide gengivelser af Wüsters egen fotos og akvareller.

En læseværdig bog til dem der ikke kan få nok af beretninger fra 2. verdenskrig.

Bogen er 2. udgave af Artillerist i Stalingrad


Fanget på Østfronten


Kryssing


Dagbog fra Østfronten


og udgaverne er stort set identiske. I den nye udgave har kapitlerne fået numre og bogen introduceres med et par linjer. Billederne i den nye udgave er i en væsentlig ringere kvalitet end den gamle, og der er ikke længere forklarende billedtekster. Om samme emne findes bl.a. Fanget på Østfronten, Kryssing og Dagbog fra ØstfrontenBogen er 2. udgave af Artillerist i Stalingrad og udgaverne er stort set identiske. I den nye udgave har kapitlerne fået numre og bogen introduceres med et par linjer. Billederne i den nye udgave er i en væsentlig ringere kvalitet end den gamle, og der er ikke længere forklarende billedtekster. Om samme emne findes bl.a. , Kryssing og Dagbog fra ØstfrontenBogen er 2. udgave af Artillerist i Stalingrad og udgaverne er stort set identiske. I den nye udgave har kapitlerne fået numre og bogen introduceres med et par linjer. Billederne i den nye udgave er i en væsentlig ringere kvalitet end den gamle, og der er ikke længere forklarende billedtekster. Om samme emne findes bl.a. Fanget på Østfronten, og Dagbog fra ØstfrontenBogen er 2. udgave af Artillerist i Stalingrad og udgaverne er stort set identiske. I den nye udgave har kapitlerne fået numre og bogen introduceres med et par linjer. Billederne i den nye udgave er i en væsentlig ringere kvalitet end den gamle, og der er ikke længere forklarende billedtekster. Om samme emne findes bl.a. Fanget på Østfronten, Kryssing og Bogen er 2. udgave af Artillerist i Stalingrad og udgaverne er stort set identiske. I den nye udgave har kapitlerne fået numre og bogen introduceres med et par linjer. Billederne i den nye udgave er i en væsentlig ringere kvalitet end den gamle, og der er ikke længere forklarende billedtekster. Om samme emne findes bl.a. Fanget på Østfronten, Kryssing og Dagbog fra Østfronten.

Lektørudtalelse

Af

Allan Thomsen Volhøj

31. mar. 2005

Forfatteren deltog under krigen som løjtnant i det forfærdelige slag om Stalingrad i 1942/1943, og han giver i bogen en øjenvidneskildring af begivenhederne. Han blev taget til fange og var russisk krigsfange til 1950. Han blev senere jurist og statsadvokat i Bayern. Det er rædselsvækkende skildringer af krigens gru og meningsløshed. Han havde altid fotografiapparat hos sig, og i bogen aftrykkes både fotos og s/h gengivelser af akvareller, som han har malet efter erindringen. Bogen er en oversættelse af et kapitel i forfatterens. Göttingen - Stalingrad - München, 2003. (Den findes kun som e-bog).

Lektørudtalelse

Af

Hans Michelsen

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Thorkil Smitt

Nr. 207 (2015)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2019

Bog

2015

Bog

2005

Ebog

2015