Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Armada : spillet om Jorden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
497 sider: ill.
Udgivet
2018
Ophav
Genre og form
roman, science fiction
Målgruppe

For 13-16-årige


Beskrivelse


Science fiction. Zack spiller computerspil og elsker science fiction. En dag ser han en ufo uden for vinduet i skolen. Rumskibet ligner de fartøjer, han skyder på i computerspillet Armada. Drømmer han, eller er verden ved at blive invaderet af aliens?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2018

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 21. feb. 2018

Roman om computerspilleren Zack på 18 år, der opdager en sammenhæng mellem en ufo han ser, et arkadespil han kender og sin fars dagbøger. For unge på 13-16 år og voksne.

Zack Lightman er computerspiller og han drømmer om at verden skulle være lidt mere science fiction-agtig, som i gamer, film og bøgernes verdener. Han går på High School, og han fortæller selv historien. Zack keder sig ofte i klasseværelset i fx matematik. En dag ser han en ufo udenfor klassens vindue, den ligner rumskibet i hans favorit computerspil, Armada. Zack drømmer om at blive en helt og redde USA og hele verden fra en invaderende styrke af aliens, men han må finde en sammenhæng, for ingen andre kan. Kolbøttefabrikken kalder, synes Zack, og han søger efter spor i sin fars notesbøger efter tegn på sindssyge i familien, men truslen fra det ydre rum, som kun Zack kan se, er virkelig.

Det er en tyk bog fyldt med action og humor, samt stjernekrig, computerspil og rejser i tid og rum. Forsiden viser ikke helt indholdet med sin meget grafiske logo-stil. Bogen er fyldt med citater fra bøger, computerspil og film fra 1980'erne og 1990'erne, samt fra klassikere af fx Shakespeare.

Denne er også for læsere, som nød Ernest Clines første bog på dansk; Ready player one, også med henvisninger til 1980'ernes computerspil. I denne nye bog er der også hyldester til science fiction romaner, film og spil, samt musik.