Gå til indholdBøger / faglitteratur

Arkitektur forstået


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

279 sider: ill. ; 29 cm

Udgivet

2011

Ophav

Nils-Ole Lund(redaktør)

Kim Dirckinck-Holmfeld(redaktør, illustrator, diverse)

Karen Zahle(diverse)

m.fl

Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


I fire hovedområder: som ren form, ud fra tilblivelsen, ud fra modtagelsen og som samfundsmæssigt og kulturelt produkt. Disse underdeles i 14 væsensforskellige måder at forstå arkitektur på


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jun. 2011

af

af

Helle Winther Olsen

d. 6. jun. 2011

En arkitekturkritik der er et must for enhver studerende og teoretisk interesseret arkitekt.

Arkitektur er en ganske særlig kunstart, fordi den er så bundet af de praktiske forhold og på forskellig måde fortolker verden omkring os. Nu afdøde arkitekt og forfatter Erik Nygaard har i dette værk - hovedværk! - samlet og forklaret de forskellige tilgange og fortolkningsmodeller, man (arkitekter, teoretikere) har lagt på arkitekturen op gennem historien. Groft sagt kan man tale om at arkitekturkritikken kan opdeles i 4 hovedområder - at man kan forstå arkitektur: som ren form, ud fra tilblivelsen, ud fra modtagelsen og forstået som samfundsmæssigt/kulturelt produkt. I virkeligheden skåret over kommunikationsmodellen om afsender, budskab, kontekst og modtager. Gennem denne enkle opdeling af bogen, føres læseren gennem omfattende analyser af de mange forskellige synsvinkler, der her er samlet for første gang. Der er omfattende noter, biografiske afsnit, litteraturhenvisninger i denne sort/hvid illustrerede grundbog, som egentlig ikke er vanskelig at læse, men naturligvis ret kompakt i både form og indhold.

En videreførelse af Steen Eiler Rasmussens Om at opleve arkitektur, 1957.

Også internationalt set er der tale om et banebrydende hovedværk indenfor arkitekturkritikken. En stor præstation, der efter forfatterens død er samlet og udgivet af prof. Nils-Ole Lund, og som heller ikke er sværere, end at den seriøst interesserede lægmand også vil kunne læse med - og med stort udbytte.


Politiken

d. 22. maj. 2011

af

af

Karsten R. S. Ifversen

d. 22. maj. 2011


Information

d. 9. sep. 2011

af

af

Allan De Waal

d. 9. sep. 2011Informationer og udgaver

2011

Bog

Redaktør: Kim Dirckinck-Holmfeld

Bogværket

2022

Ebog

Erik Nygaard (f. 1943)

Nota