Bøger / faglitteratur

Arketyper : hvem er du?


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
293 sider
Udgivet
2013
Ophav

Beskrivelse


En præsentation af ti arketyper der repræsenterer de centrale temaer i forhold til kraft, der karakteriserer kvinder af i dag, samt legemliggør de personlige udfordringer, som kvinder står over for.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2013

af

af

Mette Fersum

d. 24. maj 2013

Bogen er til dem, der vil læse om arketyper, eller mere speciifikt læse om hvilke type de selv er. Arketyperne repræsenterer kvinderne, men mon ikke et par mænd vil læse med, for at forstå kvinders handlemønstre.

Caroline Myss er amerikaner og har specialiseret sig i at hjælpe folk, med at forstå de følelsesmæssige, psykologiske og fysiske årsager til, at de har udviklet en sygdom. Hun har skrevet flere bøger, som er oversat til dansk, senest Ophæv tyngdekraften : helbredelse på trods af al fornuft, 2010. I denne nye bog beskriver hun arketyperne, som en hjælp til at forstå sig selv og finde sin plads i verden. Et sted skriver hun, at arketyperne er menneskesjælens universelle sprog, som forbinder os psykisk. Hun præsenterer 10 arketypemønstre, som hun mener spejler trenden for vor tids kraft. Det er forkæmperen, kunstneren, atleten, omsorgsgiveren, den stilbevidste, den intellektuelle, dronningen/chefen, den spirituelt søgende, oprøreren og den visionære. Som tidligere nævnt er det med udgangspunkt i kvinden. Bogen er udformet, så læseren kan identificere sig med den arketype, man passer til, og med "svar" på hvilken livsvej, man kan vælge, særlige udfordringer, overordnet læreproces, adfærdsmønstre og egenskaber. Læs mere www.myss.com.

Hun lægger sig meget op af Jungs teorier om arketyperne, men af nyere bøger er der Kvindelige arketyper : moder, hetære, amazone og mediator-kvinde, 2007.

Hvis man interesserer sig for arketyper, vil man få noget brugbart med sig.


Berlingske tidende

d. 7. juli 2013

af

af

Henrik Ørholst

d. 7. juli 2013


Nyt aspekt

Årg. 45, nr. 4 (2013)

af

af

Carsten Jensen

Årg. 45, nr. 4 (2013)