Bøger / faglitteratur

Argumenter mod døden


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Med nedslag i 3000 års åndshistorie, og med bidrag fra bl.a. Homer, Aristoteles, Platon, Jesus, Paulus, Camus, Dante, Galilei, Focault, Newton og Løgstrup, belyses menneskets forhold til livet, selvet og døden.

Indhold

Hvem er jeg? hvad er jeg? hvor er jeg? ; Kan sjælen dø? ; Hvilken slags kraft er livet? ; Universet og ånden ; Da universet tav ; Livet efter døden : mellem øjeblikket og evigheden ; Den omvendte skabelse ; Livets ubesvarede spørgsmål ; Intet


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2015

af

af

Hamide Kara

d. 3. nov. 2015

Om livets store spørgsmål. For dem der interesserer sig for eksistentialisme og søger svar på livet efter døden.

Selvom der er sket tekniske fremskridt, har mennesket ikke ændret sig i forhold til tre grundlæggende forhold: Livet, selvet og døden. Forfatteren beskriver 3000 års åndshistorie for at belyse, hvordan man har tænkt svarene hertil. Der hentes bidrag fra Homer, Aristoteles, Platon, Jesus, Paulus, Camus, Dante, Galilei, Focault, Newton, Løgstrup og mange flere. I berøring med bibelske skrifter og det evangeliske budskab skriver forfatteren, at udenfor universet møder man intet og fortsætter med, at intet er intet og at livet er alt. For livet er en kraft, en bevægelse der tvinger mennesket til at tænke over, hvad der sker når man dør. Udover litteraturlisten er der personregister over de største tænkere i den vestlige civilisations historie.

Brønnum er teolog, redaktør af præsteforeningens blad og flittig forfatter. Bogen er en lettilgængelig filosofisk vandring gennem europæisk idéhistorie. Forfatterens pointe er, at vi tror vi ved meget mere end tidligere, men faktisk ved vi ikke mere, om hverken døden eller sjælen.

Jan-Olav Henriksen har i Menneskesyn også skrevet om menneskets selvforståelse og relation til religioner. Han starter med antikkens filosoffer og slutter med samtidens filosofiske betragtninger i den vestlige verden.


Dansk kirketidende

Årg. 168, nr. 2 (2016)

af

af

Carsten Mulnæs

Årg. 168, nr. 2 (2016)


Præsteforeningens blad

Årg. 106, nr. 5 (2016)

af

af

Finn Feilan

Årg. 106, nr. 5 (2016)