Bøger / skønlitteratur / roman

Argentineren der kom sejlende på en cedertræsplanke : roman


Beskrivelse


Victor Zalazar kommer til verden som uønsket og uægte søn i en rig argentinsk familie. Længslen efter kærlighed, sammenhørighed og en egen identitet driver ham ud på en dannelsesrejse fra Latinamerika til Ishavet og endelig til Spanien, hvor han en dag skyller op på stranden ud for Malaga.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2016

af

af

Christine Christensen

d. 24. maj 2016

"Sandheden er et fatamorgana, man ser alligevel kun det man ønsker at se." Victor de la Vegas liv er fyldt med fortællinger; han har overlevet galskaben ved verdens ende, turen på det begsorte hav, en hotelbrand og en morderisk hvalfanger. For læsere af slægtsromaner og gode fortællinger.

Victor Zalazar kommer til verden som uønsket og uægte søn i en rig argentinsk familie. Længslen efter kærlighed, samhørighed og en egen identitet driver ham ud på en dannelsesrejse fra Latinamerika, over Amazonas, til Ishavet og endelig til Spanien, hvor han en dag skyller op på stranden ud for Malaga. Men Victors tragiske livsforløb bider sig fast i hans families historie og trækker tråde op gennem 1960'ernes Costa del Sol og nutidens Spanien, hvor Victors barnebarn må finde sin forsvundne far for at færdiggøre sin bedstefars historie.

Farverig og veloplagt fortælling, der snor sig igennem tre generationer og 9 årtier. Det er beretningen om, hvordan løgne og fortielser kan styre vores liv i uønskede retninger og om de (svære) menneskelige relationer, der former os og skaber udgangspunktet for vores liv. Fortællelysten lyser igennem siderne, men de mange informationer skaber også en vis distance til det store persongalleri. Brugbar til læsekredse.

Kvinder i hvidtØen og Øen beretter også om flere generationers liv og kamp for at holde sammen på familien imod alle oddsKvinder i hvidt og beretter også om flere generationers liv og kamp for at holde sammen på familien imod alle odds.


Kristeligt dagblad

d. 23. juni 2016

af

af

Anna Møller

d. 23. juni 2016


Politiken

d. 9. juni 2016

af

af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 9. juni 2016


Jyllands-posten

d. 22. juni 2016

af

af

Nicklas Freisleben Lund

d. 22. juni 2016


Weekendavisen

d. 3. juni 2016

af

af

Linea Maja Ernst

d. 3. juni 2016


Information

d. 18. juni 2016

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 18. juni 2016