Gå til indholdArbejdets kerne : om at arbejde med psykisk arbejdsmiljø i praksis


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

263 sider: ill.

Udgivet

2008

genre/form

undersøgelserOriginaludgave

2008


Beskrivelse


Indenfor de tre områder, industriarbejde, omsorgsarbejde og servie-/vidensarbejde er der udvalgt en række både private og offentlige virksomheder, hvor medarbejdere bl.a. er blevet interviewet om deres psykiske arbejdsmiljø


Anmeldelser (4)


1. jan. 1970

Målgruppen er især folk som arbejder professionelt med det psykiske arbejdsmiljø, der her kan hente ny videnskabelig og undersøgelsesbaseret viden, fx arbejdsmiljørådgivere og fagorganisationsrepræsentanter. Men også ledere og tillidsfolk kan hente inspiration i, hvordan andre praktisk arbejder med at forbedre det psykiske arbejdsmiljø. Opgavebrug fra godt handelsskoleniveau.

Her er så resultatet af det såkaldte "VIPS-projekt (Virksomheders Indsats for et bedre psykisk arbejdsmiljø) som Det Nationale Center for Arbejdsmiljø, Danmarks Tekniske Universitet, RUC og TeamArbejdsliv står bag, se http://www.vips-projekt.dk/. Indenfor de tre områder, industriarbejde, omsorgsarbejde og service-/vidensarbejde er der udvalgt en række både private og offentlige virksomheder, hvor medarbejdere bl.a. er blevet interviewet om deres psykiske arbejdsmiljø. Samlet repræsenterer de 14 udvalgte virksomheder ca. 3500 ansatte. En lang række førende danske forskere analyserer og beskriver i bogen undersøgelsens resultater. I forordet står der bl.a. "Det er ikke en værktøjskasse, vi præsenterer, men en udfordring til omtanke, nyorientering og handling".

Der er andre bøger om psykisk arbejdsmiljø, men denne bog tager udgangspunkt i en unik flerårig videnskabelig undersøgelse.

Ingen tvivl om at det psykiske arbejdsmiljø er et fokusområde for mange virksomheder, men her er så undersøgelsen, man kan lade sin handling baserer på.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Sygeplejersken

Af

Berit Fekkes

Årg. 108, nr. 20 (2008)

Tidsskrift for arbejdsliv

Af

Herman Knudsen

Årg. 10, nr. 4 (2008)

Arbejdsmiljø

Af

Niels Erik Karkov

Årg. 24 nr. 8 (2008)


Informationer og udgaver

Bog

2008