Gå til indholdAr for livet : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

410 sider

Udgivet

2013

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2009


Anmeldelser (4)


23. apr. 2009

Modne krimielskere behøver ingen nærmere præsentation af dette forfatterskab. Den populære forfatters inspector Adam Dalgliesh kendes både fra bøger og tv-filmatiseringer, og alle der elsker det fredelige mord vil finde glæde over at følge inspector'en i klassiske gods-omgivelser.

Forbrydelsens arnested er et landsted i Dorset, hvor ejeren også driver en eksklusiv privatklinik for plastikkirurgi. Hertil kommer den frygtede journalist Rhoda Gradwyn for at få bortopereret et vansirende ar i ansigtet. Operationen lykkes, men patienten findes myrdet. Adam Dalgliesh tilkaldes, og det kommer noget på tværs, for den modne, lyrikskrivende inspektør er i gang med forberede sit bryllup med sin meget yngre elskede Emma. Men de helt klassiske forhør går i gang, der dykkes ned i både Rhodas og de ansattes fortid og evt. motiver til drab, og vi bliver vidner til også psykiske ar i de forskellige impliceredes liv. Senere finder endnu et mord sted, og sporene skræmmer. På vanlig vis går vi langsomt, næsten nydende frem med blik for detaljen og for omgivelserne. Historien får lov at folde sig ud uden at være sindsoprivende spændende i gyserforstand, men nok så morderisk skarp i person- og miljøtegningen.

Blandt de mange fremragende engelske krimiforfattere har P.D. James en helt særlig plads, som hun blot befæster med denne nyeste udgivelse. Tre år er der gået siden hendes sidste Fyret udkom.

Klassisk engelsk krimi, når den er allerbedst.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen

Kristeligt dagblad

Af

Mie Petersen

d. 12. maj. 2009

Politiken

Af

Henrik Palle

d. 12. maj. 2009

Kristeligt dagblad

Af

Mie Petersen

2009-06-06


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2010

Lydbog (net)

2009

Bog

2013

Bog

2011

Bog

2010

Bog

2009

Bog

2009

Lydbog (cd-mp3)

2011

Lydbog (cd)

2011