Bøger / skønlitteratur / roman

Aprilheksen


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I 1950'erne blev den handicappede Desirée anbragt på en institution. Hun har overlevet, kan hverken gå eller tale, men hun har andre evner.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 1999

af

af

Anny Skov Madsen

d. 27. sep. 1999

Den svenske forfatters første roman på dansk har alle elementer i sig til at blive én af de mest efterspurgte romaner i 1999: magi, spænding, humor, kærlighed og stærk social kritik af det svenske "folkhemmet" (1950-1990). Den er mikset så djævelsk godt sammen, så man sidder fuldstændig åndeløs, mens man læser bogen og bagefter har den ætset sig fast. Ellen føder et stærkt handicappet barn, Desirée, som hun anbefales at overgive til institutionspleje. I stedet bliver hun stedmor for tre piger: Christina, hvis mor er psykisk syg, Margareta, som er hittebarn og Birgitta, som er blevet groft svigtet af sin mor. Vi møder kvinderne som voksne og vi får hver deres rystende, stærke historie. Desirée er aprilheksen (inspireret af en novelle af Ray Bradbury), og hun binder historien sammen. Hun ligger på et plejehospital og er ved at dø. Med sine magiske evner sætter hun søstrene i bevægelse, for hun skal have opklaret, hvem der stjal hendes liv. De tre andre søstre kender ikke hendes eksistens, men de får nok at se til for Birgitta er endt på bunden som narkoluder. Der er et skær af eventyr over romanen, for Ellen er den onde mor for Desirée og den gode mor for de tre andre piger og alle er opkaldt efter de svenske Hagaprinsesser. En roman med noget så sjældent som et budskab om skyggesiderne af velfærdssamfundet. En rå og uforglemmelig oplevelse.


litteratursiden.dk

d. 1. apr. 2000

af

d. 1. apr. 2000

Dette er forfatterens første roman på dansk. Hun er svensker og uddannet journalist. Hun har arbejdet som sådan i mange år. 'Aprilheksen' er hendes gennembrud i Sverige - fulgt af en regn af priser. O...


Weekendavisen

d. 26. nov. 1999

af

af

Katinka Bruhn

d. 26. nov. 1999


Jyllands-posten

d. 28. okt. 1999

af

af

Jon Haarder Helt

d. 28. okt. 1999


Kristeligt dagblad

d. 3. nov. 1999

af

af

Louise Puck Hansen

d. 3. nov. 1999