Gå til indholdAntons detektivbog om at løse problemer i skolen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

56 sider: ill. i farver

Udgivet

2007

Originaludgave

2007


Beskrivelse


Bogen formidler anvisninger til at hjælpe mindre børn med at løse problemer, få venner og udtrykke følelser. Gennem Anton møder vi forskellige problemer, som opstår i skolen, og der gives løsningsforslag


Anmeldelser (1)


1. jan. 1970

Disse to titler i Dina Dinosaurus træningsserie henvender sig til alle, der ønsker at hjælpe mindre børn med at løse problemer, få venner og udtrykke følelser. Det være sig både pædagoger og lærere. Dog er det nok især forældre til mindre børn, som får glæde af bøgerne. Bøgerne kan anvendes i forbindelse med undervisning i sociale færdigheder eller som samtalebøger mellem forældre og børn.

Forfatteren er klinisk psykolog og har udviklet samt evalueret flere træningsprogrammer i social adfærd, hvilket hun har modtaget en pris for. Bøgerne er bygget op over forskellige problemstillinger for mindre børn, som de skal prøve at løse og få point for. Problemstillingerne er udmærkede, men bøgerne bærer præg af amerikansk pædagogik og indeholder hverken detektivopgaver eller dinosaurer, som titlerne ellers antyder. Det bliver derfor aldrig helt godt, men bøgerne fungerer dog som nogle udmærkede samtalebøger for forældre og små børn.

Bøgernes problemstillinger og løsningsforslag minder meget om undervisningssystemet Trin for trin.

Udmærkede samtalebøger for mindre børn om nogle af de problemer, de møder i deres hverdag. Bøgernes detektiv-koncept fungerer dog ikke.

Lektørudtalelse

Af

Henrik Munch Jørgensen


Informationer og udgaver

Bog

2007