Gå til indholdAnne, Sanne og Lis : historien om en dansk musikrevolution


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

291 sider: ill. i farver

Udgivet

2019

genre/form

biografierOriginaludgave

2019


Beskrivelse


En fortælling om trioen Anne Linnet (f. 1953), Sanne Salomonsen (f. 1955) og Lis Sørensen (f. 1955) som blev pionerer for generationer af kvinder og samtidig revolutionerede dansk pop og rock, som udviklede sig fra nichemusik til populærkulturelt forsidestof


Anmeldelser (6)


10. apr. 2019

Biografi om de tre kvindelige mastodonter i dansk rock: Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen. Bogen kan læses af alle med interesse for dansk pop/rock-historie.

Jan Eriksen har skrevet denne bog uden medvirken af hovedpersonerne selv. Oplysningerne er baseret på artikler, som forfatteren gennem årene har skrevet om de tre musikere eller mennesker omkring dem. Bogen tager læseren med til de første møder mellem musikerne, deres fælles projekt, Anne Linnet Band, og deres solokarrierer. Der bliver også plads til historien om Shit og Chanel, hvor bl.a. Lis Sørensen og Anne Linnet satte kvindebevægelsen på det musikalske landkort og 80'ernes populære band, Sneakers. Der er plads til at beskrive både op- og nedture, og perioder i dansk musik, der bevægede sig væk fra den melodi, som de tre kvinder havde gjort til deres levevej. Bogen viser, hvordan TV-konceptet "Toppen af Poppen" blev den sikre vej til et comeback for de tre kvinder. Bogen rundes af med diskografi og kilder.

De tre rockmusikere er særdeles aktuelle med DR-dokumentar og turné rundt i Danmark. Desværre kommer forfatteren aldrig helt tæt på de tre hovedpersoner, men bogen giver dog et godt overblik over kvindernes musikalske karrierer.

Der er skrevet biografier om Sanne Salomonsen og Anne Linnet, fx The book


Hvor kommer drømmene fra?


og Hvor kommer drømmene fra?Der er skrevet biografier om Sanne Salomonsen og Anne Linnet, fx The book og Der er skrevet biografier om Sanne Salomonsen og Anne Linnet, fx The book og Hvor kommer drømmene fra?.

Lektørudtalelse

Af

Louise Urban Andersen

Jyllands-posten

Af

Anders Houmøller Thomsen

d. 26. apr. 2019

Berlingske tidende

Af

Nanna Balslev

d. 27. apr. 2019

Weekendavisen

Af

René Gummer

d. 26. apr. 2019

Journalisten

Af

Lotte Kirkeby Hansen

2019, nr. 6

Litteratursiden.dk [online]

Af

Rikke Bødker

2019-07-03


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2019

Bog

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Bog stor skrift

2019

Ebog

2019