Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Anne Dorte Michelsen - under en åben himmel : en biografi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

275 sider: ill. i farver

Udgivet

2017

Ophav

Troels Frøkjær(forfatter)
Genre og formbiografier
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om sangerinden Anne Dorte Michelsens (f. 1958) musikalske karriere med bl.a. Tøsedrengene og Venter på Far, og om hendes opvækst, ægteskab og børn


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2017

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 19. apr. 2017

Anne Dorte Michelsen har været et navn i dansk musik siden hun brød igennem med Tøsedrengene i starten af 1980erne. Dette er hendes historie. Til læsere med interesse i Tøsedrengene, Anne Dorte Michelsen og dansk popmusik.

Anne Dorte Michelsens historie starter i Aarhus og fører hende senere til København. Biografien beskæftiger sig både med den musikalske karriere og privatlivet. Fra livet med mor og far i Risskov og senere i et midtjysk kollektiv til Anne Dorte flytter til København for at gå på Det frie Gymnasium. De første sangtekster bliver skrevet, første bands dannet, mødet med de andre i Tøsedrengene, pladeindspilningerne, gennembruddet, succes og senere bandets opløsning, solo karrieren, det japanske eventyr og Venter på far. Det hele er med. Bogen er blevet til som en kombination af samtaler mellem forfatteren og hovedpersonen, men også via samtaler med familiemedlemmer, venner og kollegaer,.

En velskrevet og letlæst bog, skrevet med vid og humor. Giver et interessant indblik dels i tilblivelsen af både Tøsedrengenes albums, såvel som Anne Dorte Michelsens solo albums. Ydermere får man et kig bag facaden og en mulighed for at få indblik i hvad sangeren og mennesket Anne Dorte Michelsen er sat sammen af og hvad der driver hende. Bogen er rigt illustreret med billeder og avis artikler og indeholder sangtekster.

Det er oplagt at henvise til Bogen om Allan Olsenda den er skrevet samme forfatter og også handler om en dansk musiker.


Weekendavisen

d. 28. apr. 2017

af

af

Johs Lynge

d. 28. apr. 2017Informationer og udgaver

2017

Bog

Troels Frøkjær

Gyldendal

2017

Ebog

Troels Frøkjær

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2018

Lydbog (net)

indlæser: Janek Lesniak

Gyldendal

2017

Lydbog (net)

indlæser: Janek Lesniak

Nota

2018

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Janek Lesniak

Gyldendal,Biblioteksmedier