Gå til indholdAnna Ancher


Anmeldelser (2)


21. feb. 2020

Rigt illustreret udstillingskatalog til Anna Ancher på SMK og Skagens Museum. Bogen vil henrykke enhver, der elsker god kunst.

Den store Anna Ancher-udstilling, der åbner på SMK og senere vises på Skagens Museum, Lillehammer Kunstmuseum i Norge og Museum Kunst der Westküste på Föhr, har som mål at vise nye sider af kunstneren. Det forskningsbaserede udstillingskatalog består således af en række kunsthistoriske artikler med overskrifter som for eksempel "Lys", "Farve", "Fællesskaber", "Landskab" og "Portrætter". I bogen, der er i stort format med en højde på 33 cm, bringes en række farveillustrationer af Anna Anchers malerier og akvareller. Bagerst tidstavle og bibliografi.

Man kan kun blive forundret og begejstret over de mange, smukke farvegengivelser af Anna Anchers billeder, og det er en fryd at bladre i bogen. Artiklerne er nok koncentrerede, men bestemt ikke vanskeligt tilgængelige for de kunstinteresserede.

Lilian Munk Rösing er også bidragyder til kataloget, og hun skrev en engageret og indlevet analyse af Anna Anchers farveverden i bogen Anna Anchers rum


Lilian Munk Rösing er også bidragyder til kataloget, og hun skrev en engageret og indlevet analyse af Anna Anchers farveverden i bogen Anna Anchers rum.

Lektørudtalelse

Af

Poul Flou Pedersen

Grundtvigsk tidende

Af

Ingrid Ank

Årg. 172, nr. 6 (2020)


Informationer og udgaver

Bog

2020